...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir bitki hücresinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
    A) Kloroplast
    B) Sentriyol
    C) H. Duvarı
    D)Çekirdek
    Cevap: C
  • 2) Uzmanların tavsiyelerine göre burundan soluk almak ağızdan soluk almaya göre daha sağlıklıdır. Aşağıdakilerden hangisi bunun nedenlerinden biri değildir?
    A) Burundaki kıllar havadaki tozları tutar.
    B) Burundaki kılcal damarlar havayı ılıtır.
    C) Burundaki mukus tabakası havayı nemlendirir.
    D) Burundaki delikler havadan alınan oksijen miktarını kontrol eder.
    Cevap:
  • 3) Basit elektrik devresinde kopan kablonun arasına aşağıdaki maddelerden hangisini koyarsak elektrik iletimini sağlayabiliriz?
    A) Porselen
    B) Cam
    C) Plastik
    D) Bakır
    Cevap: D
  • 4)


    Cevap:
  • 5)


    Cevap:
  • 6)


    Cevap:
  • 7) Kış hazırlığı yapan bir Hasan aşağıdakilerden hangisini yaparsa ısı yalıtımına faydası olmaz?
    A) Yerleri halı kaplatmak
    B) Pencereleri çift cam yaptırmak
    C) Yerleri tahta ile kaplatmak
    D) Klima taktırmak
    Cevap: A
  • 8) .I. Boş bir oda, spor salonu vadi gibi yerlerde bağırdığımızda sesin tekrar duyulması
    II. Çalar saatin çıkardığı sesin saat yünle sarıldığında daha az duyulması
    III. Bir engelle karşılaşan sesin yayılma doğrultusunu değiştirmesi
    Yukarıda verilen durumlar ses dalgalarının madde ile etkileşmesi ile ilgili olarak hangi olaylarla açıklanabilir?

    A) Yansıma - Soğurulma - Yankı
    B) Soğurulma - Yansıma - Yankı
    C) Yankı - Yansıma - Soğurulma
    D) Yankı - Soğurulma - Yansıma
    Cevap:
  • 9) İnsan kalbi kaç odacıklıdır ?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemini oluşturan yapı ve organlardan değildir?
    A) Akciğer
    B) Alveol
    C) Bronş
    D) Kalp
    Cevap: C
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi elektriği iletir?
    A) Şekerli su
    B) Tuzlu su
    C) Tahta blok
    D) Plastik çubuk
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdaki olayların hangisinde ısının yayılma yolu diğerlerinden farklıdır?
    A) Sıcak çaya katılan soğuk suyun çayı soğutması
    B) Kolaya konan buzun kolayı soğutması
    C) Sıcak süt konan bardağın ısınması
    D) Sobayla odanın ısınması
    Cevap: D
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi insan iskeletinin görevlerinden biri değildir?
    A) Harekete yardımcı olmak
    B)Kan hücrelerini oluşturmak
    C) Su kaybını önlemek
    D)Vücuda genel şeklini vermek
    Cevap: B
  • 14) Bir elektrik devresinde aşağıdakilerden hangisi ampulün parlaklığını azaltır?
    A)Kullanılan kabluyu kısaltmak
    B)Pil sayısını arttırmak
    C)Devredeki ampul sayısını azaltmak
    D)Devredeki ampul sayısını arttırmak
    Cevap: D
  • 15) Dünya,Güneş ve Ay’ı büyükten küçüğe doğru sıralarsak hangi seçenek doğru olur?
    A)Dünya-Güneş-Ay
    B)Ay-Dünya-Güneş
    C)Güneş-Ay-Dünya
    D)Güneş-Dünya-Ay
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder