...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) En fazla ithalat ve ihracat yaptığmız ülke aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Almanya
    B)Arjantin
    C) Tanzanya
    D) İngiltere
    Cevap: A
  • 2) Ülkemizde okulların bağlı olduğu Eğitim-Öğretim işleri ile ilgili bakanlık hangisidir?
    A) Milli Eğitim Bakanlığı
    B) İçişleri Bakanlığı
    C) Maliye Bakanlığı
    D) Çevre ve Orman Bakanlığı
    Cevap: A
  • 3) Aşağıdakilerden hangileri seçimle göreve gelmez?
    I. Milletvekili
    II. Kaymakam
    III. Vali
    IV. Belediye Başkanı
    V. Muhtar

    A) I, II ve V
    B) II, III ve V
    C) II ve III
    D) IV
    Cevap: C
  • 4) Mısır Piramitleri’nin yapılma nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Dönemin Firavunları için mezar olarak yapılmışlardır.
    B) Dönemin Firavunları için saray olarak yapılmışlardır.
    C)Uzayı gözlemlemek için yapılmışlardır.
    D)Turistlerin ilgisini çekmek için yapılmaışlardır.
    Cevap: A
  • 5) Merkezi yönetimin ilçelerdeki temsilci aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Belediye Başkanı
    B) Kaymakam
    C) Vali
    D)İlçe Jandarma Komutanı
    Cevap: B
  • 6) “Siyasi partilerin seçim öncesi televizyonlarda ve halka açık toplantılarda yapmış oldukları tanıtım çalışmalarına …………………………………. denir.”
    Yukarıdaki tümceyi aşağıdakilerden hangisiyle doğru olarak tamamlarız?

    A. demokrasi
    B. reklâm
    C.toplantı
    D. Propaganda
    Cevap: D
  • 7) Merkezi yönetimi temsil eden kişilerden hangisi seçimle göreve gelmez?
    A. Başbakan
    B. Milletvekili
    C.Vali
    D.Meclis Başkanı
    Cevap: C
  • 8) Kültürel zenginliğimizin en önemli kişilerinden biri olan,insanları güldüren,güldürürken de düşündüren kimdir?
    A) Nasreddin Hoca
    B) Dadaloğlu
    C) Karacaoğlan
    D) Keloğlan
    Cevap: A
  • 9) Depremden sonra vatandaşların arama ve kurtarma çalışmalarına katılması neyi gösterir?
    A) Dayanışma
    B) Çalışkanlık
    C) Telaş
    D) Cesaret
    Cevap: A
  • 10) Bazı bakanlıklar ve görevleri ile ilgili aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A) Sağlık Bakanlığı – Gıda maddelerini sağlık açısından denetlemek.
    B) Milli Eğitim Bakanlığı – Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları açmak.
    C) Dış İşleri Bakanlığı – Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerini yürütmek.
    D) Adalet Bakanlığı – Mahkemeleri açmak ve teşkilatlandırmak
    Cevap: C
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Kaymakam ilçeyi yöneten en yetkili kişidir.
    B) Valiler İçişleri Bakanlığına bağlıdır.
    C) İlk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.
    D) İlçeleri muhtarlar yönetir.
    Cevap: D
  • 12) Aşağıdaki anlatımlarda doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
    ( ) İnsanlar tüm ihtiyaçlarını kendileri üretemezler ve bazılarını satın almak zorunda kalırlar.

    ( ) Sivil toplum kuruluşları yaptığı yardım karşılığında yardım ettiği kişilerden ücret alır.

    ( ) Yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımda bulunmak sadece Kızılay’ın görevidir.

    ( ) İster resmî olsun isterse sivil bir kuruluş olsun tüm kurumlar yasalara göre kurulur.

    ( ) Sivil toplum kuruluşları eğitim, sağlık, çevre ve yardımlaşma gibi pek çok alanda faaliyet gösterir.
    Cevap:
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi sivil toplum kuruluşu değildir?
    A) Yeşilay
    B) AKUT
    C) Kızılay
    D) Sağlık Bakanlığı
    Cevap: D
  • 14) . Milletvekili
    II. Kaymakam
    III. Vali

    IV. Belediye Başkanı

    V. Muhtar

    Yukarıdakilerden hangileri seçimle göreve gelmez?

    A. I, II ve V
    B. II, III ve V
    C. II ve III
    D. IV ve V
    Cevap: C
  • 15) Demokratik toplumlarda insanlar yönetime nasıl katılır?
    A. Seçimlerde aday olarak veya oy vererek.
    B. Toplum kurallarına uyarak.
    C. Büyüklere saygı göstererek.
    D. Çok çalışarak.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder