...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 150 TL’ye satılan bir kazağı Burcu, 0 indirim yapıldığı zaman alıyor. Burcu bu kazağı kaç TL’ye almıştır?
    A) 450
    B) 105
    C) 45
    D) 30
    Cevap: B

  • 2)



    Cevap: C

  • 3) 350 TL’nin P si kaç TL’dir?
    A) 175
    B) 17500
    C) 1700
    D) 155
    Cevap: A

  • 4) Zeynep 200 TL olan haftalığının % ‘ ini biriktiriyor. Kaç hafta sonra fiyatı 250 TL olan elbiseyi alabilir?
    A) 4 hafta
    B) 5 hafta
    C) 6 hafta
    D) 7 hafta
    Cevap: B

  • 5) 320 liranın ini harcadım. Geriye ne kadar param kaldı?
    a)48
    b)272
    c)335
    d)305
    Cevap:

  • 6) Bir kenar uzunluğu 6 cm olan karenin çevre uzunluğu kaç cm'dir?
    a) 32
    b) 28
    c) 26
    d) 24
    Cevap: D

  • 7) Fahriye tanesi 1,35 ¨ olan sakızlardan bir tane alıyor. Aldığı sakız için 5 ¨ ödeyen Fahriye kaç ¨ para üstü alır?








    Cevap:

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A-) Karenin köşegenleri dik kesişir.
    B-) Dikdörtgenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir.
    C-) Dörtgenlerin iç açıları toplamı 360˚’dir.
    D-) Karenin tüm iç açıları 100˚’dir.
    Cevap: D

  • 9) Çevresinin uzunluğu 48 cm olan karenin alanı kaç cm2'dir?
    a) 144
    b)12
    c)48
    d) 96
    Cevap: A

  • 10)



    Cevap:

  • 11) Bir dikdörtgenin çevresi 90 cm dir. Uzun kenarı kısa kenarının 2 katı ise dikdörtgenin alanını bulunuz?










    Cevap:

  • 12) 2,18 ondalık gösteriminin okunuşu hangisidir?
    A-) İki tam yüzde on beş
    C-) İki tam binde on sekiz
    B-) Üç tam yüzde on altı
    D-) İki tam yüzde on sekiz
    Cevap: D

  • 13) Dörtgenlerin iç açıları toplamı kaç derecedir?
    A-) 60
    B-) 360
    C-) 180
    D-) 120
    Cevap: B

  • 14) Kısa kenarının uzunluğu 2 cm uzun kenarının uzunluğu 8 cm olan dikdörtgenin çevresi cm’dir?
    A) 10
    B) 16
    C) 20
    D) 24
    Cevap: C

  • 15) Bir sepetteki 40 tane yumurtadan 14 tanesi kırıktır. Buna göre, sepetteki yumurtaların yüzde kaçı kırıktır?
    A) 10
    B) 25
    C) 30
    D) 35
    Cevap: D

  • 16) Açıları dik (90) olan paralelkenara ne ad verilir?
    A) Yamuk
    B) Eşkenar Dörtgen
    C) Dikdörtgen
    D) Kare
    Cevap: C

  • 17)



    Cevap:

  • 18) Aşağıda verilen boşluklara gerekli uzunluk ölçülerini yazınız?
    3500cm=..........................m

    105m=..............................mm

    9dm=................................cm

    35000m=...........................km

    44000mm=........................m

    Cevap:

  • 19) Aşağıdaki kesirlerden hangisi
    A)0,86
    B)0,086
    C)8,9
    D)86
    Cevap: A

  • 20) Kemal’in okulu ile evi arasındaki mesafe 2 kilometredir. 600 metre yol  giderse geriye kaç metre yolu kalır?
    A)1700m  
    B) 1600m   
    C)1500m   
    D)1400m
    Cevap: D




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.