...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir kenar uzunluğu 6 cm olan karenin çevre uzunluğu kaç cm'dir?
    a) 32
    b) 28
    c) 26
    d) 24
    Cevap: D
  • 2) Çevresinin uzunluğu 48 cm olan karenin alanı kaç cm2'dir?
    a) 144
    b)12
    c)48
    d) 96
    Cevap: A
  • 3) Zeynep 200 TL olan haftalığının % ‘ ini biriktiriyor. Kaç hafta sonra fiyatı 250 TL olan elbiseyi alabilir?
    A) 4 hafta
    B) 5 hafta
    C) 6 hafta
    D) 7 hafta
    Cevap: B
  • 4)


    Cevap:
  • 5) 150 TL’ye satılan bir kazağı Burcu, 0 indirim yapıldığı zaman alıyor. Burcu bu kazağı kaç TL’ye almıştır?
    A) 450
    B) 105
    C) 45
    D) 30
    Cevap: B
  • 6) Kısa kenarının uzunluğu 2 cm uzun kenarının uzunluğu 8 cm olan dikdörtgenin çevresi cm’dir?
    A) 10
    B) 16
    C) 20
    D) 24
    Cevap: C
  • 7) Açıları dik (90) olan paralelkenara ne ad verilir?
    A) Yamuk
    B) Eşkenar Dörtgen
    C) Dikdörtgen
    D) Kare
    Cevap: C
  • 8) 2,18 ondalık gösteriminin okunuşu hangisidir?
    A-) İki tam yüzde on beş
    C-) İki tam binde on sekiz
    B-) Üç tam yüzde on altı
    D-) İki tam yüzde on sekiz
    Cevap: D
  • 9) Dörtgenlerin iç açıları toplamı kaç derecedir?
    A-) 60
    B-) 360
    C-) 180
    D-) 120
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A-) Karenin köşegenleri dik kesişir.
    B-) Dikdörtgenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir.
    C-) Dörtgenlerin iç açıları toplamı 360˚’dir.
    D-) Karenin tüm iç açıları 100˚’dir.
    Cevap: D
  • 11) Bir sepetteki 40 tane yumurtadan 14 tanesi kırıktır. Buna göre, sepetteki yumurtaların yüzde kaçı kırıktır?
    A) 10
    B) 25
    C) 30
    D) 35
    Cevap: D
  • 12) Fahriye tanesi 1,35 ¨ olan sakızlardan bir tane alıyor. Aldığı sakız için 5 ¨ ödeyen Fahriye kaç ¨ para üstü alır?







    Cevap:
  • 13) Aşağıdaki kesirlerden hangisi
    A)0,86
    B)0,086
    C)8,9
    D)86
    Cevap: A
  • 14) 350 TL’nin P si kaç TL’dir?
    A) 175
    B) 17500
    C) 1700
    D) 155
    Cevap: A
  • 15) Kemal’in okulu ile evi arasındaki mesafe 2 kilometredir. 600 metre yol  giderse geriye kaç metre yolu kalır?
    A)1700m  
    B) 1600m   
    C)1500m   
    D)1400m
    Cevap: D
  • 16)


    Cevap: C
  • 17)


    Cevap:
  • 18) Aşağıda verilen boşluklara gerekli uzunluk ölçülerini yazınız?
    3500cm=..........................m

    105m=..............................mm

    9dm=................................cm

    35000m=...........................km

    44000mm=........................m
    Cevap:
  • 19) Bir dikdörtgenin çevresi 90 cm dir. Uzun kenarı kısa kenarının 2 katı ise dikdörtgenin alanını bulunuz?









    Cevap:
  • 20) 320 liranın ini harcadım. Geriye ne kadar param kaldı?
    a)48
    b)272
    c)335
    d)305
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder