...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Kanun (yasa) yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?
    A ) TBMM
    B ) Belediye
    C ) Başbakan
    D ) Adliye
    Cevap: A
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi seçimle iş başına gelmez?
    A) Muhtar
    B) Milletvekili
    C) Vali
    D) Belediye Başkanı
    Cevap: C
  • 3) Köy yönetiminin başı ile ilin en üst yetkilisi hangi şıkta doğru verilmiştir?
    A) muhtar-vali
    B) muhtar-kaymakam
    C) vali- kaymakam
    D) vali-belediye başkanı
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçlar sıralamasında diğerlerinden sonra gelmelidir?
    A) ev
    B) Bisiklet
    C) Ayak kabı
    D) Ekmek
    Cevap: B
  • 5) Yönetim birimlerinin büyükten küçüğe sıralanışı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) ilçe - il – köy
    B) köy - ilçe – il
    C) il - ilçe – köy
    D) il- - köy – ilçe
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdaki sözcüklerin başına doğru ise ( D ) yanlış ise başına ( Y ) harfini koyunuz
    (……) Kaymakam ilçeyi yönetir.
    (……) Kutup yıldız her zaman güneyi gösterir.
    (……) Bir şehirde yol, su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin sağlanması valinin görevidir
    (……) Şu an kullandığımız takvim Hicri takvimdir.
    (……) Pazarı denetleyen zabıtalar pazarın bulunduğu mahallenin muhtarına bağlıdır.
    Cevap:
  • 7) Türkiye’ye komşu olan ülkelerden beş tanesini aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
    1-)…………………..……… …..
    2-) ………………………………
    3-)………………………………
    4-) ………………….…………..
    5-)………………….……………
    Cevap:
  • 8) Ağaçların ve taşların yosun tutan tarafı hangi yönü gösterir?
    A) Doğu
    B) Batı
    C) Güney
    D) Kuzey
    Cevap: D
  • 9) Kanun (yasa) yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?
    A) TBMM
    B) Belediye
    C) Başbakan
    D) Adliye
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi miladi takvimin özelliklerinden değildir?
    A) Ay yılını esas alır.
    B) Güneş yılını esas alır.
    C) 1 yıl 365 gün 6 saattir.
    D) Dört yılda bir şubat ayı 29 gün olur.
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi belediyelerin görevleri arasında yer almaz?
    A) Çevre düzenlemesi
    B) Yasa yapmak
    C) Şehir içi yol yapımı
    D) Şehir içi ulaşım hizmetleri
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi toplumsal dayanışmaya örnek oluşturmaz?
    A) Çevremizde ihtiyacı olanlara yardım etmek.
    B) Huzurevlerini ziyaret etmek.
    C) Kötü alışkanlıklardan uzak durmak.
    D) Yardım amaçlı kermes düzenlemek.
    Cevap: C
  • 13) "Sokağımızdaki çöpler 2 haftadır toplanmıyor.” diyen bir kişinin sorunun çözümü için nereye başvurmalıdır?
    A) Belediye Başkanlığı
    B) Muhtarlık
    C) Valilik
    D) Kaymakamlık
    Cevap: A
  • 14) Toplumu ilgilendiren herhangi bir konuda halkın benimsediği ortak görüşe …………… denir.
    Yukarıda yapılan tanımda boş bırakılan kısma aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    A) Yerel yönetim
    B) Halk tepkisi
    C) Kamuoyu
    D) Yerel seçim
    Cevap: C
  • 15) Bir yerin kuş bakışı görünümünün küçültülerek kabataslak çizilmiş şekline ne denir?
    A ) harita
    B )plan
    C ) kroki
    D ) proje
    Cevap: C
  • 16) Bir toplumdaki yaygın düşünce biçimine, toplumun büyük kesimince benimsenen düşünceye ne denir?
    A) Yerel
    B) Kamu
    C) Kamuoyu
    D) Kampanya
    Cevap: C
  • 17) I-Son Kullanma tarihi geçmiş ürünleri almak.
    II- Alınan malın kalite kontrolünü yapmak
    III- Alışveriş yapmadan önce iyi bir araştırma yapmak.
    Yukarıdaki verilenlerden hangisi ya da hangileri alışverişte yapılması gereken davranışlardandır?

    A) Yalnız II
    B) Yalnız III
    C) I ve II
    D) II ve III
    Cevap: D
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi iletişim alanında kullanılan aletlerden değildir?
    A - Telgraf
    B - Tren
    C - Bilgisayar
    D - Telefon
    Cevap: B
  • 19) I- Hem kıta hem ülke hem de adadır.
    II- Başkenti CANBERRA’dır.
    III-Kanguru ve koala hayvanları bu ülkede bulunur.
    IV- Ülkenin yerlileri Aborjinler’dir.

    Yukarıda bahsedilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Almanya
    B) Avustralya
    C) Meksika
    D) Japonya
    Cevap: B
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi belediyenin görevleri arasında yer almaz?
    A - Çevre temizlik hizmeti
    B - Posta hizmetleri
    C - Park ve bahçe düzenlemeleri
    D - Kanalizasyon hizmetleri
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder