...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)  Aşağıdakilerden hangisi belediyenin görevlerinden biri değildir?
    A.)  Park ve bahçeler yapmak.
    B.) Yol yapımı ve bakımını yapmak.
    C.) Her eve gazete dağıtmak.
    D.) Temizlik hizmetlerini yapmak.
    Cevap: C
  • 2) Aşağıda verilen olayların tarihlerini noktalı yerlere yazınız. 
    Atatürk’ün doğum tarihi :
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    Atatürk’ün ölüm tarihi :
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi :
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    TBMM’nin açılış tarihi :
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    Cumhuriyetin ilan edilişinin tarihi :
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    Cevap:
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi belediyenin görevlerinden değildir?
    A) İlçelere park ve bahçeler yapmak.
    B) Köy halkı ile ilgili yazışmaları yapmak.
    C) Cadde ve sokakların temizliğini yapmak.
    D) Su ve kanalizasyon işlerini yürütmek.
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi halk tarafından seçimle göreve getirilemez?
    A) Milletvekili
    B) Vali
    C) Muhtar
    D) Belediye Başkanı
    Cevap: B
  • 5) Köy yönetiminin başı ile ilin en üst yetkilisi hangi şıkta doğru verilmiştir?
    A) muhtar-vali
    B) muhtar-kaymakam
    C) vali- kaymakam
    D) vali-belediye başkanı
    Cevap: A
  • 6) Kanun (yasa) yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?
    A) TBMM
    B) Belediye
    C) Başbakan
    D) Adliye
    Cevap: A
  • 7) Kollarımı açınca sağ kolum Güneş’in doğduğu tarafta olursa, ön tarafım hangi yön olur?
    A) Güney
    B) Batı
    C) Kuzey
    D) Doğu
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de ve Türk Cumhuriyetleri’nde kutlanan geleneksel bahar bayramıdır?
    A) Kurtuluş Bayramı
    B) Ramazan Bayramı
    C) Nevruz Bayramı
    D) Paskalya Bayramı
    Cevap: C
  • 9) Aşağıdaki ülke- başkent eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    A) Fransa- Paris
    B) Japonya- Tokyo
    C) Türkiye- Ankara
    D) Hollanda- Roma
    Cevap: D
  • 10) Mustafa Kemal hangi tarihte Samsun 'a çıkmıştır?
    A ) 23 Nisan 1920
    B ) 19 Mayıs 1915
    C) 29 Ekim 1923
    D ) 19 Mayıs1919
    Cevap: D
  • 11) Seçeneklerde teknolojik ürünler ve kullanım alanları eşleştirilmiştir. Han­gi eşleştirme yanlıştır?
    A)Cep telefonu – iletişim
    B) Röntgen cihazı – güvenlik
    C) Kamyon – ulaşım
    D) Akıllı tahta­- eğitim
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi, Japon bir çocukla Türk bir çocuğun ortak yaşantılarından biri olamaz?
    A) Okula gitmek
    B) Spor yapmak
    C) Aynı dili kullanmak
    D) Oyun oynamak
    Cevap: C
  • 13) I. Pazar yerlerinin kurulması ve denetlenmesi
    II. Kanalizasyon Borularının yenilenmesi
    III. Okullarda okutulan ders kitaplarının dağıtılması
    IV. Çevre temizlik vergilerinin toplanması
    IV. Çöpleri toplamak

    9-Yukarıdakilerden kaç tanesi belediyelerin yaptığı hizmetlerdendir?

    A)2
    B)5
    C)4
    D)3
    Cevap: C
  • 14) Ülkemizin hangi kıtalarda toprağı bulunmaktadır?
    A) Asya – Afrika
    B) Asya – Amerika
    C) Afrika – Avrupa
    D) Asya- Avrupa
    Cevap: D
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin sınır komşularından değildir?
    A) Almanya
    B) Irak
    C) Yunanistan
    D) Suriye
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder