...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) “Spring” kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
    A) ilkbahar
    B) yaz
    C) sonbahar
    D) kış
    Cevap: A
  • 2) “Summer” kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
    A) ilkbahar
    B) yaz
    C) sonbahar
    D) kış
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdakilerin hangileri bir teklife olumlu yanıt vermek için kullanılmaz?
    a. Of course
    b. Yes, please
    c. Maybe later
    d. Not, now
    Cevap: D
  • 4) Aşağıdaki şıklardan hangisi yanlıştır?
    a. I want some pasta
    b.I want some cupcake
    c. I want some cheese
    d.I want some milk
    Cevap: D
  • 5) Erzurum'da havanın nasıl olduğunu öğrenmek için nasıl bir soru sormalıyız?
    a. What is the weather like in Erzurum?
    b. Where is Erzurum?
    c. What is the weather like in Bursa?
    d.Where are you from?
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdaki kelimelere grubuna bakıldığında hangisi o grubun dışında kalır?
    tea - coffee - sandwich - bread - socks - cheese - sushi - coke - water - olives - egg -

    a. sandwich - bread
    b. sushi - olives
    c. socks
    d. bread - water - tea
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdaki sayıları yazınız.(
    ninety eight:
    forty:
    sixty five:
    seventy:
    Cevap:
  • 8) Aşağıda İngilizcesi verilen derslerin Türkçesini yazınız.
    Math:
    Art:
    Pysical education:
    Cevap:
  • 9)


    Cevap: C
  • 10)


    Cevap: B
  • 11)


    Cevap: C
  • 12)


    Cevap: B
  • 13)


    Cevap: B
  • 14)


    Cevap: A
  • 15)


    Cevap: D
  • 16) A: .............. are you?
    B: I’m ten years old.

    A)What time
    B)How old
    C)How many
    D)When
    Cevap: B
  • 17) September, _______ , November, December Boşluğa hangi ay gelmeli?
    a) April
    b) February
    c) October
    d) January
    Cevap: C
  • 18) Mehmet: I’m hungry
    a- Let’s eat pizza.
    b- Let’s drink water
    c- Let’s watc television
    d- Let’s go to cinema
    Cevap: A
  • 19) It is hot and sunny in……………………
    a—winter
    b—summer
    c—autumn
    d--spring
    Cevap: B
  • 20) Ben iki cetvele sahip değilim “ cümlesi nasıl İngilizceye çevrilir?”
    a—I haven t got two rulers
    b—I have got two rubbers
    c— I has got two rulers
    d—my hasn t got two rubers
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder