...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) ’Beyza, gökyüzüne bakınca göç eden kuşların geri döndüğünü gördü. Ayrıca evlerinin önündeki kayısı ağacının çiçek açtığını fark etti.Her yerde çiçekler açmaya başlamıştı.’’Buna göre ‘’Beyza’’ hangi mevsimin özelliğini anlatmaktadır?
    A) ilkbahar
    B) sonbahar
    C) kış
    Cevap: A
  • 2) Atatürk ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Annesinin adı Zübeyde Hanım’dır.
    B) Atatürk dayısının çalıştığı çiftlikte bir süre tarla bekçiliği yaptı.
    C) Atatürk Ankara’da öldü.
    Cevap: B
  • 3) Arkadaşlarımız arasında çıkan biranlaşmazlıkta (kavgada) aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmamalıyız?
    A. Her iki arkadaşı da dinlemeliyiz. 
    B. Haklı olan arkadaşımızı desteklemeliyiz.
    C.Sevdiğimiz arkadaşımız haksızda olsa onu desteklemeliyiz.
    Cevap: C
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A-İstiklal Marşımızın yazarı Namık Kemal’dir.
    B-Bayrağımız göndere çekilirken ve indirilirken saygı duruşunda bulunuruz.
    C-Bayrağımızın rengi kırmızıdır.
    Cevap: A
  • 5) Dengeli beslenme açı­sından aşağıdakilerden hangisi doğru­dur?
    A.İnsan sadece sevdiği yiyecekleri yemelidir.
    B..Her çeşit yiyecekten ye­meliyiz.
    C. Hoşumuza gitmeyen yiyecekleri yememeliyiz.
    Cevap: B
  • 6) Ayşe tatilde Atatürk’ün mezarını ziyaret etti. Ayşe hangi ilimize gitmiştir?
    A) İstanbul
    B) Selânik
    C) Ankara
    Cevap: C
  • 7) Bugün günlerden çarşamba ise. Dün günlerden hangisi olur?
    A) perşembe
    B) salı
    C) cumartesi
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A.banyo yapmalıyız.
    B.saçlarımızı taramalıyız
    C.okuldan kaçmalıyız.
    Cevap: C
  • 9) 1-Dinleyenin yüzüne bakmalıyız.
    2-Nazik ifadeler kullanmalıyız.
    3-Konuşanı dikkatlice dinlemeliyiz.

    Karşımızdaki kişi ile iletişim kurarken yukarıdaki hangi ifadeler doğrudur?

    A) 2,3
    B) 1,2,3
    C) 1,2
    Cevap: B
  • 10) 14) Her türlü çalışma ve etkinlikte grubunu yönlendiren kişiye ne denir?
    A) Gözcü
    B) Lider
    C) Yazıcı
    Cevap: B
  • 11) Bir meslek seçerken hangi özellikleri dikkate almalıyız?
    A) Az yorulduğumuz bir meslek seçmeliyiz.
    B) Kazancı çok olan meslekler seçmeliyiz.
    C) Bilgi ve becerimize göre meslek seçmeliyiz
    Cevap: C
  • 12) Nefes alıp vermemizi sağlar.Kanımızı temizler.
    Yukarıdaki bilgiler ve resim hangi organımızdan bahsediyor?

    a) Kalp
    b) Böbrek
    c) Akciğerler
    Cevap: C
  • 13) Hangi organımız vücudumuzda farklı bir yerde bulunur?
    a) beyin
    b) kalp
    c)Mide
    Cevap: A
  • 14) Atatürk nerede doğmuştur?
    a) Ankara’da
    b) Selanik’te
    c) Dolmabahçe Sarayı’nda
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi bayrağımıza saygı duymamızın nedenidir?
    A) Renginin kırmızı ve beyaz olması.
    B) Bağımsızlığımızı anlatması.
    C) Üzerinde ay ve yıldızın olması.
    Cevap: B
  • 16) “Sena, eve geldiğinde kapının önünde yeni bisiklet olduğunu görüyor.”
    Buna göre Sena’nın yaşadığı duygu hangisidir?

    A)Üzülür
    B)Sevinir
    C)Korkar
    Cevap: B
  • 17) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün ilk gittiği okuldur?
    A)Mahalle mektebi
    B) Şemsi Efendi İlkokulu
    C) Selanik Askeri Rüştiyesi
    Cevap:
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi doğal afet değildir?
    A)tsunami
    B)ev kazası
    C) sel
    Cevap: B
  • 19) İller birleşip……oluşturur.
    Sokaklar birleşip……. oluşturur.
    Yukarıda boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi kelimeler gelmelidir?

    A)ülke – mahalle
    B)cadde – ilçe
    C) ülke – il
    Cevap: A
  • 20) “Dünya’nın Güneş etrafında dönmesiyle….. ,kendi ekseni etrafında dönmesiyle….oluşur.”
    Yukarıdaki noktalı yerlere sırasıyla hangi kelimeler gelmelidir?

    A)mevsim - gece ve gündüz
    B) gece ve gündüz – aylar
    C)aylar - mevsim
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder