...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) ’Beyza, gökyüzüne bakınca göç eden kuşların geri döndüğünü gördü. Ayrıca evlerinin önündeki kayısı ağacının çiçek açtığını fark etti.Her yerde çiçekler açmaya başlamıştı.’’Buna göre ‘’Beyza’’ hangi mevsimin özelliğini anlatmaktadır?
    A) ilkbahar
    B) sonbahar
    C) kış
    Cevap: A
  • 2) Arkadaşlarımız arasında çıkan biranlaşmazlıkta (kavgada) aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmamalıyız?
    A. Her iki arkadaşı da dinlemeliyiz. 
    B. Haklı olan arkadaşımızı desteklemeliyiz.
    C.Sevdiğimiz arkadaşımız haksızda olsa onu desteklemeliyiz.
    Cevap: C
  • 3) 1-Dinleyenin yüzüne bakmalıyız.
    2-Nazik ifadeler kullanmalıyız.
    3-Konuşanı dikkatlice dinlemeliyiz.

    Karşımızdaki kişi ile iletişim kurarken yukarıdaki hangi ifadeler doğrudur?

    A) 2,3
    B) 1,2,3
    C) 1,2
    Cevap: B
  • 4) 8) Evimizin aşağıda verilen bölümlerinin hangisinde oturup dinlenebiliriz?
    A) Salon
    B) Banyo
    C) Mutfak
    Cevap: A
  • 5) Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelemiz başlamıştır.
    Bu günde kutladığımız bayram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Cumhuriyet Bayramı
    B) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
    C) Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
    Cevap: C
  • 6) 3- Hangisi kalbin görevidir?
    a) Vücudumuza kan pompalamak
    b) Kanı temizlemek.
    c) Besinleri sindirmek.
    Cevap: A
  • 7) Hangisi güneşin doğduğu yöndür?
    a) Batı
    b) Kuzey
    c)Doğu
    Cevap: C
  • 8) Vücudumuzun ihtiyacı olan her türlü besinden yeterince almaya ne denir?
    a) Dengeli beslenme
    b) Düzenli beslenme
    c) Çok beslenme
    Cevap: A
  • 9) Sağlığımızı korumak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    A)Süt ve süt ürünlerini tüketmeliyiz.
    B) Düzenli spor yapmalıyız.
    C)Terli terli su içmeliyiz.
    Cevap: C
  • 10) “Sena, eve geldiğinde kapının önünde yeni bisiklet olduğunu görüyor.”
    Buna göre Sena’nın yaşadığı duygu hangisidir?

    A)Üzülür
    B)Sevinir
    C)Korkar
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi kutladığımız milli bayramlardan değildir?
    A)Zafer Bayramı
    B)Kurban Bayramı
    C)Cumhuriyet Bayramı
    Cevap: B
  • 12) “Suna,güneşin doğuşunu izlemektedir.”
    Buna göre Suna’nın sırtı hangi yöne doğru olur?

    A) kuzey
    B) güney
    C) batı
    Cevap: C
  • 13) Ayran,su buharı ,su , taş ,kolonya ,doğal gaz
    Yukarıdakilerden kaç tanesi sıvı maddeye örnektir?

    A) 5
    B)4
    C)3
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdaki evlerden hangisine daha az görürüz?
    A) kerpiç ev
    B)gökdelen
    C)beton ev
    Cevap: A
  • 15) Güneşli bir günde hangisini yanımıza almayız?
    A)gözlük
    B)şapka
    C) yağmurluk
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder