...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?
    A) Herkes bizim gibi düşünmelidir.
    B) Herkes istediği gibi düşünebilir.
    C) Farklı düşüncelere saygılı olmalıyız.
    Cevap: A
  • 2) Atatürk ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Annesinin adı Zübeyde Hanım’dır.
    B) Atatürk dayısının çalıştığı çiftlikte bir süre tarla bekçiliği yaptı.
    C) Atatürk Ankara’da öldü.
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakım araçlarımızdan biridir?
    A) tırnak makası
    B) kalem
    C) bisiklet
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A.banyo yapmalıyız.
    B.saçlarımızı taramalıyız
    C.okuldan kaçmalıyız.
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi vatandaşlık görevimizden değildir?
    A) Vergi vermek
    B) Askere gitmek
    C) Üniversiteye gitmek
    Cevap: C
  • 6) Bir meslek seçerken hangi özellikleri dikkate almalıyız?
    A) Az yorulduğumuz bir meslek seçmeliyiz.
    B) Kazancı çok olan meslekler seçmeliyiz.
    C) Bilgi ve becerimize göre meslek seçmeliyiz
    Cevap: C
  • 7) Hangisinin yaptığı davranış yanlıştır?
    a) Telefonda gereğinden fazla konuşmam.
    b) Dinlediğim radyonun sesini başkalarını rahatsız edecek kadar açmam.
    c) Televizyonda her şeyi izlerim.
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biri değildir?
    A) Saç rengimiz
    B) Göz rengimiz
    c) Hoşlandıklarımız
    Cevap: C
  • 9) Bilinçli bir tüketici aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
    A)Gündüz vakti lambaları açar.
    B) Musluğu boş yere akıtmaz.
    C) İsteklerine öncelik verir.
    Cevap: A
  • 10) Hangisi öz geçmişimizde bulunması gereken bir bilgi değildir?
    A) komşularımız
    B) Anne-baba adı
    C) Okul adı
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi doğal afet değildir?
    A)tsunami
    B)ev kazası
    C) sel
    Cevap: B
  • 12) “Dünya’nın Güneş etrafında dönmesiyle….. ,kendi ekseni etrafında dönmesiyle….oluşur.”
    Yukarıdaki noktalı yerlere sırasıyla hangi kelimeler gelmelidir?

    A)mevsim - gece ve gündüz
    B) gece ve gündüz – aylar
    C)aylar - mevsim
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak ihtiyaçlarından değildir?
    A) soluk alıp verme
    B) güneş
    C)giyinme
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi yapay çevreye örnektir?
    A) denizler
    B) parklar
    C) orman
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi dedelerimizin oynadığı oyuncaklardan değildir?
    A)yapboz
    B) topaç
    C)çember
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder