...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Işıklı trafik işaret cihazlarındaki yeşil ışık ne anlama gelir?
    A) Dur
    B) Geç
    C) Bekle
    D) Dikkat
    Cevap: B
  • 2) Güvenli geçiş yerlerinden 4 tanesini yazın.




    Cevap:
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi, yayaların uymaları gereken kurallardan biridir?
    A) Yaya alt ve üst geçitlerini kullanmak
    B) Karşıya taşıtların arasından geçmek
    C) Yaya kaldırımlarında oynamak
    D) Araç yoksa taşıt yolunda oynamak
    Cevap: A
  • 4) Trafik kuralları ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Trafik kurallarına uymak, can ve mal kaybını önler.
    B) Trafik kuralları uzun çalışmalar sonunda belirlenmiştir.
    C) Trafik kurallarına uymalı, uymayanları da uyarmalıyız.
    D) Trafik kurallarına yalnızca sürücüler uymalıdır.
    Cevap: D
  • 5) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D); yanlış olanların başına (Y) yazınız.
    Araç kullanırken telefonla konuşmak tehlikeli değildir.
    En güvenli yol; en kısa yoldur.
    Alkollü araç kullanmak, trafik kazalarına sebep olabilir.
    Kullandığımız bisiklet boyumuza uygun olmalıdır.
    Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
    Cevap: .
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi yayaların, trafik orta-mında yaptığı yanlış davranışlardan birisidir?
    A) Kaldırım ve sokaklarda oyun oynamak.
    B) Cadde ve kaldırımlarda koşmamak.
    C) Alt ve üst geçitlerin bulunduğu yerlerde, bu yolları kullanmak.
    D) Kara yolunda güvenli geçiş yerlerinin bulundu-ğu yerlerden
    Cevap: A
  • 7) Aşağıdaki davranışlardan hangisinin taşıt içinde yapılması yanlıştır?
    A) Taşıt içinde gürültü yapanları uyarmak
    B) Taşıt içerisinde ayaktayken bir yere tutunmak
    C) Taşıt içerisinden dışarıya başımızı çıkarmak
    D) Taşıt içerisinde alçak sesle konuşmak
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi güvenli yol değildir?
    A) Alt geçit bulunan yol
    B) Üst geçit bulunan yol
    C) Trafik polisinin bulunduğu yol
    D) Çukur ve tümseklerin olduğu yol
    Cevap: D
  • 9) Trafikte en önemli şey ( durum ) nedir?
    a- Arabamızla kaza yapmamak
    b- Yolların çok iyi olması
    c- İnsan ve insan hayatı
    d- Bisiklet kullanırken selesine başkasını bindirmek
    Cevap: C
  • 10) Arabalarda kullanılan " ana kucağı " koltukları kimler için hazırlanmıştır?
    a- 1- 4 yaş arasındaki çocuklar için
    b- 0- 12 aylık bebekler için
    c- 12 yaşındaki bütün çocuklar için
    d- 4- 10 yaş arasındaki çocuklar için
    Cevap: B
  • 11) Emniyet Kemerini niçin takmalıyız?
    a- Kaza anında savrulmayı önlediği için
    b- Zevkli ve eğlenceli olduğu için
    c- Çocukların yaramazlık yapmamaları için
    d- Trafik polisinin bize kızmaması için
    Cevap: A
  • 12) B) Aşağıda boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle doldurun.
    1. Yolların iki yanında, yayaların yürümesi için yapılan yerlere …………………………. … denir.
    2. Oyun oynamak için en iyi yer rahatça koşup oynayabileceğimiz …………..… ve ………………..dir.
    3. Öğrencilerin kara yolundan karşıya geçmesi işaretlerle belirlenmiş alanlara ………………………………………………… denir.
    4.Taşıtların ve yayaların güvenli bir şekilde geçmesini sağlayan ışık sistemine …..………………………………………………… denir.
    5. Bisikletlerde muhakkak ……………………….. bulunmalıdır.
    Cevap: .
  • 13) Trafikte ışıklar ne anlama geliyor yanlarına yazınız.
    Kırmızı ışık:
    Sarı ışık:
    Yeşil ışık:
    Cevap: .
  • 14) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “ D ”, yanlış olanların başına “ Y ” harfini koyunuz.
    ( ) Oyun oynamak için en iyi yer rahatça koşup oynayabileceğimiz sokak ve caddelerdir.
    ( ) Karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmaya gerek yoktur.
    ( ) Gideceğimiz yere yol uzun olsa bile en kısa yoldan değil en güvenli yoldan gitmeliyiz.
    ( ) Kırmızı ışık yandığında araçlar geçebilir.
    ( ) Yeşil ışık yandığında araçlar geçebilir.
    Cevap: .
  • 15) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “ D ”, yanlış olanların başına “ Y ” harfini koyunuz.
    ( ) Trafik kurallarına uymak herkesin görevidir.
    ( ) Taşıtlar tamamen durmadan inebiliriz.
    ( ) Bisikleti 11 yaşına gelene kadar taşıt trafiğine kapalı alanlarda kullanmalıyız.
    ( ) Duran iki aracın arasından geçmek tehlikeli değildir.
    ( ) Yaya geçidi, ışıklı işaret cihazı, alt ve üst geçit güvenli geçiş yerleridir.
    Cevap: .
Yorum Yap
Gönder