Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Türkçe 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Öznel anlatımlı tümcelerin karşısına “Ö”, nesnel anlatımlı tümcelerin karşısına “N” yazınız.
     Soru tümcelerinin sonuna soru işareti konur. (___)
     Bilgisayar kullanmak çok kolaydır. (___)
     Ülkemiz tarihi eserler bakımından zengindir. (___)
     Yeşil, mavi ile sarı rengin karışımından oluşur. (___)
     Sağlıklı olmak için bolca yemeliyiz. (___)
     Şiir, insanın duygularını canlandırır. (___)
    Cevap: .
  • 2) Köpek artık uzaklaşmıştı. Geyik de vedalaşıyor ve ırmak kıyısındaki çalılıklara gidiyordu. Birden geriye döndü. Kendisine mendil sallayan küçük kızlara karşılık verdi.
    Yazıdaki olay en az kaç varlığın başından geçmiştir?

    A. 3
    B. 4
    C. 5
    D. 6
    Cevap: A
  • 3) Aşağıdaki tümcelerin hangisinde betimleyici öge kullanılmıştır?
    A. Bu nasıl bir duygu bilir misiniz?
    B. Ağacı görünce ürperdim, heyecanlandım.
    C. Kocaman dallarını uzatmış doğaya bin elli yıldır.
    D. Anadolu’ya Türkler gelip yerleşmişlerdi.
    Cevap: C
  • 4) Hangi tümcede duygusal bir ögeye yer verilmiştir?
    A. Herkese selam veren bir öğrenciydi.
    B. Bahçesine girilmesine izin vermezdi.
    C. Onu hep bahçede bir şeyler yaparken görürdük.
    D. Ama biraz kıskançtı.
    Cevap: D
  • 5) Eşeğin kuyruğunu kalabalıkta kesme; kimi uzun der, kimi kısa.
    Hoca’nın söylediği atasözü bizden hangi davranışı yapmamızı beklemektedir?

    A. Başkalarının işlerine karışmamalıyız.
    B. Kimseyi ilgilendirmeyen işlerimizi kendimiz karar verip yapmalıyız.
    C. Bazı konularda kararlı olmalıyız.
    D. Kalabalıktan gelen sözlere kulak asmamalıyız.
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilen kelimeleri eş anlamları ile eşleştiriniz.
    1- Öykü
    2- Ulus
    3- Misafir
    4- Sual
    5- Güz

    ………………….Soru
    ………………….Hikaye
    …………………Millet
    ………………Sonbahar
    ……………….Konuk
    Cevap: .
  • 7) Aşağıdaki cümleleri yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak yazınız.
    seldanın halası adanadan geldi =

    eminenin kardeşi Atatürk ilkokuluna gidiyormu=
    Cevap: .
  • 8) Öğrenmenin bir diğer yolu da dinlemedir. Aşağıdakilerden hangisi iyi bir dinleyici- nin özelliklerinden biri olamaz?
    A. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.
    B. Konuşmacının sözünü kesmeden dinler.
    C. Düşüncelerini hemen söyler.
    D. Dinlediklerini zihninde canlandırır.
    Cevap: C
  • 9) “sevgi, selvi, semer, seher, sepet”
    Yukarıdaki sözcükler alfabetik sıraya göre dizilse 3. sıraya hangisi gelir?

    A. semer
    B. selvi
    C. seher
    D. sepet.
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi eş anlamlı değildir?
    A.kara - siyah
    B. dize - mısra
    C. öykü - hikaye
    D. başarı - ödül
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder