Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Doğu Cephesi’nde Ermenilere karşı direnen komutan kimdir?
    A)Kazım Karabekir Paşa
    B)Yahya Çavuş
    C)İsmet (İnönü) Paşa
    D)Fevzi Çakmak
    Cevap: A
  • 2) Milli Mücadele sırasında oluşan gelişmeleri doğru olarak sıralanışı hangisidir?
    I.  Sivas’ta kongre toplandı.
    II.  Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktı.
    III. Cumhuriyet ilan edildi.         
    IV. Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı.
    V.  Erzurum ‘da kongre toplandı.

    A)   I,II,III,IV,V             
    B) II,V,I,IV,III               
    C) II,V,I,III,IV  
    D) II,IV,V,III,I
    Cevap: B
  • 3) Nüfus cüzdanımızın rengi neyimizi belirtir?
    A ) Yaşadığımız ülkeyi
    B) Doğum yerimizi
    C ) Cinsiyetimizi
    D) Öğrenim durumumuzu
    Cevap: C
  • 4) "İnsanların benzer ve farklı yönleri vardır" Aşağıdakilerden hangisi insanların benzer yönlerinden birisidir?
    A) Cinsiyet
    B) Yetenekler
    C) Beslenme
    D) Zevkler
    Cevap: A
  • 5) Nüfus cüzdanına bakarak hangi sonuca ulaşılamaz?
    A) Okuduğu okul
    B) Ana adı
    C) Soyadı
    D) Doğum yeri
    Cevap: A
  • 6) Kişisel bilgilerimizden hangisi nüfus cüz­danında bulunmaz?
    A) Soyadımız
    B) Boy uzunluğumuz
    C) Doğum tarihimiz
    D) Adımız
    Cevap: B
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi duygusal bir farklılık değildir?
    A) Murat’ın korku filmlerinden hoşlanmaması
    B) Ayşe’nin saçlarının ince telli ve kuru olması.
    C) Ali’ in kuşları sevmesi, kedilerden hoşlanmıyor olması.
    D) Çiğdem’in doğa ile ilgili resimleri sevmesi.
    Cevap: B
  • 8) Annesini kaybedip sonradan bulan bir çocuğun yaşadığı duygu sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Öfkelenir, üzülür
    B) Üzülür, sevinir
    C) Sevinir, korkar
    D) Üzülür, korkar
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdaki kutuda verilen kelimeleri uygun olan yerlere koyunuz.
    (geniş aile, fiziksel özellikler, nüfus cüzdanı, soyağacı, duygusal, kronolojik,)

    1. Kilomuz boyumuz, tenimiz, saçımız gibi dışarıdan görünen özelliklerimize ………………………….denir.
    2. Her devletin yeni doğan vatandaşına verdiği belgeye……………………………….. denir.
    3. Bir kişinin soyunu gösteren çizelge veya ağaç tarzındaki şemaya …………………………………..denir.
    4. Sevmek, korkmak ve mutlu olmak gibi özellikler…………………………………..…….. özelliklerdir.
    5. Hayatımızın bazı dönemlerinde geçen önemli olayları………………..…………. sıralamaya koyabiliriz.
    6. Anne, baba, kardeş, büyükanne ve büyükbabadan oluşan aileye………………………………denir.
    Cevap: .
  • 10) Atatürk’ün hayatı ile ilgili verilen olayların kronolojik sıralamasını yapınız.
    10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumdu.
    23 Nisan 1920’de TBMM açıldı
    29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi.
    19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı.
    1881 yılında Selanik’te doğdu.
    Cevap: .
  • 11) İnsan yaşamına ilişkin aşağı­daki olaylardan hangisi di­ğerlerinden önce gerçekleşir?
    A) Okula başlamak
    C) Sosyal bilgiler sınavına girmek
    B) Emeklemek
    D) Bilgisayar kullanmayı öğrenme
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi olumsuz duyguyu yansıtır?
    A) Sevgi
    B) Şefkat
    C) Öfke
    D) Özlem
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi soy ağacında yer almaz?
    A) Büyük anne
    B) Kuzenler
    C) Arkadaşlar
    D) Anne-baba
    Cevap: C
  • 14) İnsanları ilk bakışta birbirinden ayıran dış görünüşleridir. Aşağıdakilerden hangisi insanları birbirinden ayıran fiziki bir özelliktir?
    A. Zekâ
    B. Duygu
    C. Düşünce
    D. Göz rengi
    Cevap: D
  • 15) I. 7 yaşında okula başladım.
    II. 2002 yılında doğdum.
    III. Bu yıl 4. sınıf öğrencisiyim.
    IV. Annem ve babam 2000 yılında evlenmiş.
    Yukarıdaki olayların kronolojik sıralaması hangi seçenekte doğru verilmiştir?

    A. I – II –III – IV
    B. II- I –III – IV
    C. III – II – I –IV
    D. IV – II – I - III
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder