...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilim Uygulamaları 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aynı ağırlığa sahip ördek ve tavuktan hangisi bataklık bir alanda daha kolay yürüyebilir? Açıklayınız.


    Cevap:
  • 2) Proteinlerin kimyasal sindirimi nerede başlar ve biter?
    A) Ağız - mide
    B) Ağız - ince bağırsak
    C) Mide - ince bağırsak
    D) Ağız - kalın bağırsak
    Cevap:
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi teknolojidseki gelişmelerin sağlık sorunlarınınteşhis ve tedavisinde kullanımına örnek değildir?
    A) Kalp pili takılması
    B) Diyaliz makinesi kullanılması
    C) Soğuk havalarda kalın giyinilmesi
    D) Tansiyon aleti ile tansiyon ölçme
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilenlerden hangisi bir çözelti oluşturur?
    A)      Talaş-Su
    B)      Zeytinyağı-Su
    C)      Şeker- Su
    D)      Kum-Su
    Cevap: C
  • 5) Yaz aylarında sıcaktan daha az etkilenmek için hangi renk giysileri tercih etmek daha mantıklıdır?
    A) Beyaz
    B) Kahverengi
    C) Siyah
    D) Mor
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi bir ekosistem değildir?
    A) orman
    B) göl
    C) ay
    D) çöl
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi ekosistemdeki cansız öğelerdendir?
    A) hayvanlar
    B) bitkiler
    C) su
    D) mikroorganizmalar
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi ekosistemi olmsuz etkileyen nedenlerden değildir?
    A) Yeşil alanların yok edilmesi,
    B) Nüfusun hızla artması,
    C) Avlanma yasaklarının konulması,
    D) Fabrika bacalarına filtre takılmaması,
    Cevap: C
  • 9) Bazı elementlerin nötr atomlarının elektron dağılımları aşağıda verilmiştir. Bu atomlardan kararlı hâle geçerken dublet ve oktet kuralını gerçekleştirenler hangileridir?


    Cevap:
  • 10) C. K, L ve M termometreleri beyaz, yeşil ve siyah kumaşla sarılarak doğrudan güneş ışığı alan bir yere konuluyor. Bir süre sonra termometrelerin gösterdiği değerlerle ilgili ne söylenebilir?


    Cevap:
  • 11) - I. 250C ‘de 100 gr. Su+10gr kesme şeker
    II. 250C ‘de 100 gr. Su+10gr toz şeker
    III. 250C ‘de 100 gr. Su+10gr pudra şeker
    IV. 300C ‘de 100 gr. Su+10gr pudra şeker
    Dört ayrı kapta yukarıdaki çözeltiler hazırlandığında çözünme hızını büyükten küçüğe doğru sıralayınız.

    A) IV>II>III>I
    B) I>II>IV>III
    C) I>II>III>IV
    D) IV>III>II>I
    Cevap:
  • 12) Havanın açık ve bulutsuz olduğu günlerde gökyüzü neden mavidir?
    A) Atmosferde güneş ışığının mavi renginin daha fazla saçılması.
    B) Güneşten gelen ışığın mavi renginin atmosfer­de soğurulması.
    C) Güneş ışığındaki tüm renklerin atmosferde soğurulması.
    D) Atmosferi oluşturan gaz moleküllerinin renksiz olması.
    Cevap:
  • 13) Bütün besin zincirleri üretici canlılarla başlar.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi bir besin zincirini ifade etmez.

    A)Ispanak------->Koyun----->İnsan
    B)Buğday-------->Çekirge---------->Yılan
    C) Fare---------->Yılan---------->Şahin
    D)ıspanak -------->İnsan
    Cevap:
  • 14) ‘ C6H12O6 ’ formülü ile yazılan bileşik ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Bileşiğin adı basit şekerdir.
    B) 3 farklı çeşit atom içerir.
    C) Bileşikteki ‘H’ atomları sayısı 12’ dir.
    D) Bileşikteki toplam atom sayısı ‘20’ dir.
    Cevap:
  • 15) I. Populasyon
    II. Tür
    III. Ekosistem
    IV. Habitat
    Yukarıdaki ekolojik terimlerden kapsadığı canlı sayısı en az olandan en çok olana doğru nasıl sıralanır?

    A)IV-I-II-III
    B) III-II-I-IV
    C) II-I-IV-III
    D) III-I-II-IV
    Cevap: C
  • 16) Aşağıdaki gezegenlerden hangisi Güneş sisteminde yer alan en büyük gezegendir?
    A-)Dünya
    B-)Neptün
    C-)Mars
    D-)Jüpiter
    Cevap: D
  • 17) Ahmet amca tarlaya buğday ekmişti. Fareler buğdaylar sararmaya başladığında buğdayları yediler. Ahmet amca tarlasını farelerin talan ettiğini görünce sinirden köpürdü. Oğlu Mevlüt’ü çağırıp “ Yaptığın yanlıştı. Sana yapma demiştim.” diye kızdı.
    Mevlüt’ün yaptığı yanlış acaba aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Tarlaya buğday ekmesi
    B) Tavşanları avlaması
    C) Yılanları öldürmesi
    D) Çekirgeleri kovalaması
    Cevap: C
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Hidroelektrik santralerde suyun akışı sayesinde jenaratörün türbini döner.
    B) Jeotermal enerji fosil yakıtların yakılmasıyla elde edilir.
    C) Jenaratörler hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür.
    D) Nükleer santrallerde atom çekirdeğinin parçalanması ile ısı ortaya çıkar.
    Cevap:
  • 19) Aşağıdaki canlılardan hangisi tür değildir?
    A) Katır
    B) At
    C) Tavuk
    D) Balina
    Cevap: A
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin fazla olmasının sebeplerinden değildir ?
    A) Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasında yer alması.
    B) Üç tarafının denizlerle çevrili olması.
    C) Yer yüzü şekillerinin çeşitli olması.
    D) Sanayileşme sayesinde ülkenin ekonomisinin güçlenmesi.
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder