...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Çanakkale Savaşı hangi savaş içinde yer alır?
    A.Kurtuluş Savaşı
    B. 1.Dünya Savaşı
    C.Balkan Savaşı
    D.Trablusgarp Savaşı
    Cevap: B
  • 2) Aile tarihinde ışık tutan belgeler arsında hangisi yer almaz?
    A) Kimlik belgeleri
    B) Sanatçı albümleri
    C) Eski madalyalar
    D)Mektuplar
    Cevap: B
  • 3) Bir millete özgü kültürel öğelerin tümüne milli kültür denir ve bu öğeler milletin ortak ürünüdür.
    Bu açıklamaya göre aşağıdakilerden hangisi bizim kültürel öğelerimizden biri değildir?

    A) düğün törenleri
    B) yemeklerimiz
    C) halk oyunlarımız
    D) ilaçlar
    Cevap: D
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi olumlu duygularımızdan değildir?
    A)Mutluluk
    B)Umut
    C) Sevinç
    D) Kıskançlık
    Cevap: D
  • 5) Türk ordusu, Milli Mücadele’de Batı Cephesi’nde aşağıdakilerden hangisiyle savaştı? 
    A) Yunanlılarla          
    B) Fransızlarla
      C) İtalyanlarla        
    D) İngilizlerle
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi  milli bayramı­mız değildir?
    A.CumhuriyetBayramı                            
    B. Ramazan Bayramı
    C.  19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı           
    D. 30 Ağustos Zafer Bayramı
    Cevap: B
  • 7) Aile soy ağacımızda hangisi bulunmaz?
    A)Dede       
    B)Anne     
    C)Komşu         
    D)Amca
    Cevap: C
  • 8) T.B.M.M. düşmana karşı üstün başarı gösteren bazı illeri nasıl ödüllendirmiştir?
    A)Para yardımıyla
    B)Kahraman, Şanlı, Gazi ünvanlarıyla
    C)Başkent ilan ederek
    D)Altın vererek
    Cevap: B
  • 9) “ Yurtta barış, dünyada barış.” sözü Atatürk’ün hangi özelliğini göstermektedir?
    A) liderliğini              
    B) çok yönlülüğünü              
    C) barışseverliğini                 
    D) ileri görüşlülüğünü
    Cevap: C
  • 10) Mert spordan, Enes Kitap okumaktan, Cem ise gezmekten hoşlanmaktadır. Buna göre bu üç arkadaşın birbirinden farlı yönü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Okulları
    B) Zevkleri
    C) Sınıfları
    D) Mahalleleri
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi duyarlı bir davranışa örnek gösterilemez?
    A) Sınavdan iyi not alan arkadaşımızı tebrik etmek.
    B) Arkadaşımız hasta olduğunda ziyaretine gitmek.
    C) Babalar gününde babamıza hediye almak.
    D) Okul temsilcisi seçilen arkadaşımızı kıskanmak.
    Cevap: D
  • 12) I. Dedem artık bize hiç gelmiyor Dedeciğim gözümde tütüyor.
    II. Aniden karşıma çıkan köpek ödümü kopardı.
    Yukarıdaki cümlelerde hangi duygulara yer verilmiştir?

    I II
    A) sevinç korku
    B) özlem sevinç
    C) özlem korku
    D) heyecan sevinç
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi kişinin görü­nüş özellikleri arasında yer almaz?
    A) Boy
    B) Kilo
    C) Göz rengi
    D) Sinirlilik
    Cevap: D
  • 14) “Öğretmenim bana söz verdiğinde ne söyleyeceğimi unutuyorum. Bazen de yanlış cevap verirsem arkadaşlarımın bana güleceğini düşünerek konuşmak istemiyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazılı olarak ifade etmek bana daha kolay geliyor. Bu yüzden yazılı sınavlarda daha başarılıyım.”
    Yukarıdaki cümlelerle kendini tanıtan kişi için hangisi söylenemez?

    A) Utangaç
    B) Çekingen
    C) Atılgan
    D) Sessiz
    Cevap: C
  • 15) Mehmet tüm arkadaşlarının farklı özellikleri olduğunu bilir ve onların fikirlerine saygı gösterir.
    Bu durum Mehmet ’ in hangi özelliğini gösterir ?

    A. Hoşgörülü
    B. Yardımsever
    C. Duygusal
    D. Nazik
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder