...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi İnternet ve BİT kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallardan biri değildir?
    rallardan biri değildir?
    A) Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın
    B) İyi ve nazik bir kullanıcı olun
    C) Tanımadığınız kişilerle görüşmeyin
    D) Ödül kazandığınızı söyleyen sitelere güvenin
    Cevap: D
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi güçlü bir şifredir?
    A)123456
    B)1996
    C)B72*c+k3F
    D)asdfg
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi Bilişim Suçlarından biri değildir?
    A) İyi ve nazik bir kullanıcı olmak
    B) Başkasına ait bilgisayara, ağa veya sisteme izinsiz girmek, bilgileri kopyalamak, silmek veya değiştirmek.
    C) Telif hakkı ile korunan müzik, dosyalarını izinsiz indirmek, paylaşmak.
    D) Sosyal ağlarda kişi ya da kuruluşa hakaret, küfür etmek veya aşağılayıcı ifadeler kullanmak.
    Cevap: A
  • 4) Tablo oluşturduğumuz ve çeşitli hesaplamalar yaptığımız program aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Word
    B) Publisher
    C) Power Point
    D) Excel
    Cevap: D
  • 5) Microsoft PowerPoint yazılımında sunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir kısmı aşağıda verilmiştir. Doğru olan ifadeler için Evet, yanlış ifadeler için Hayır kelimesini yazınız.

    Bir slaytta çok uzun metinler yer almamalıdır.

    Slaytlarda asla resim kullanılmamalıdır.

    Slaytlarda yer alan metinler uzaktan okunabilir büyüklükte olmalıdır.

    Slaytlar ilgi çekici ve düzenli olmalıdır.
    Cevap:
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar işletim sistemi değildir ?
    a) Windows
    b) İnternet
    c) Linux
    d) DOS
    Cevap: B
  • 7) İnternet üzerinden bilgisayarlar arasında bilgi veya mektup alışverişi yapmaya ne ad verilir ?
    a) Download
    b) Upload
    c) E-mail
    d) IP
    Cevap: C
  • 8) Bilgisayarları oluşturan elektronik devre ve aygıtlara ne ad verilir ?
    a) Harddware
    b) Software
    c) Compitur
    d) Cpu
    Cevap: A
  • 9) Birbirine kablolarla bağlanmış ana bilgisayar , yazıcı , modem gibi donanımların en ekonomik ve verimli şekilde kullanılmasına ne ad verilir ?
    a) İnternet
    b) Server
    c) Network
    d) FTP
    Cevap: C
  • 10) Microsoft Office Publisher programında aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
    A) Davetiye kartları hazırlanabilir.
    B) Reklam içerikli sayfalar hazırlanabilir.
    C) Slaytlarla sunu hazırlanabilir.
    D) Kartpostal hazırlanabilir.
    Cevap: C
  • 11) PowerPoint dosyasının her bir sayfasına ne ad verilir?
    a) Belge
    b) Slayt
    c) Kitap
    d) Sunu
    Cevap: B
  • 12) Excel programı ile aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
    a) Tablo hazırlama
    b) Filtre uygulama
    c) Grafik ekleme
    d) Müzik dinleme
    Cevap: D
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçlarına örnek verilebilir?
    A) Çanta çalmak
    B) Çocuk kaçırmak
    C) Karşındaki kişiye hakaret etmek
    D) İnternet üzerinden başkalarına ait bilgileri ele geçirip yayınlamak
    Cevap: D
  • 14) Yazı yazarken bir alt satıra geçmek için hangi tuşa basmamız gerekir?
    A) Backspace
    B) Enter
    C) Shift
    D) Delete
    Cevap: B
  • 15) Çalışma kitaplarında bir aralık seçmek için hangi yöntem uygulanır ?
    A- Aralığın ilk hücresine tıklanır
    B- Aralığın son hücresine tıklanır
    C- Sırayla aralığın ilk ve son hücresine tıklanır
    D- İlk hücreye tıklanır ve son hücreye kadar fare sürüklenir
    Cevap: D
  • 16) Aşağıdakilerden hangisi veriyi düzenlemenin bir yöntemi değildir ?
    A- Klavyeden F2 tuşuna basmak
    B- Hücre içerisine çift tıklamak
    C- Klavyeden F1 tuşuna basmak
    D- Formül çubuğuna tıklamak
    Cevap: C
  • 17) . Excel’de çalışma kitaplarında satır nasıl eklenir ?
    A- Dosya- Satır Ekle
    B- Ekle- Satır
    C- Ekle- Satır Ekle
    D- Düzen- Satır Ekle
    Cevap: C
  • 18) Excel çalışma kitaplarınızdaki yazım hatalarını hangi komutla düzeltirsiniz ?
    A- Dosya- Yazım hatalarını düzelt
    B- Araçlar- Yazım klavuzu
    C- Düzen- Yazım hatalarını düzelt
    D- Düzen- Hataları gider
    Cevap: B
  • 19) Bir çalışma sayfasında verileri girdikten sonra, değerleri hesaplamak için ne kullanır ? ?
    A- Formüller
    B- İşlevler
    C- Grafikler
    D- Seçenekler
    Cevap: A
  • 20) İşaretçisi (imleç) yardımıyla bilgisayarda seçme işlemi yapmamızı sağlayan donanım elemanı hangisidir?
    a) Monitör
    b) Hoparlör
    c) Seçici
    d) Fare
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder