...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi sorumluluklardan biridir?
    A-karar verme
    B-ödev yapmak
    C-sağlıklı yaşama
    Cevap: B
  • 2) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A-Evin kurallarına uymak.
    B-Bedensel engellilere yardımcı olmak.
    C-Yaş, cinsiyet, din ve dil ayrımı yapmak.
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi deprem sonrası yapılması gerekenlerdendir?
    A-Binalardan ve elektrik direklerinden uzak durmalıyız.
    B-Evde eşyaları duvara sabitlemeliyiz.
    C-Elektrik ve doğalgaz vanalarını kapatmalıyız.
    Cevap: A
  • 4) Arkadaşlarımızla aramızda sorun çıktığında ne yaparsak yanlış olur?
    A-Hatalıysak özür dileriz.
    B-Yardıma ihtiyacı varsa yardım ederiz.
    C-Bilerek insanları üzmek.
    Cevap: C
  • 5) Çocuklar, TBMM açıldığı günü biz hangi bayram olarak kutluyoruz?
    A ) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
    B ) Zafer Bayramı
    C ) Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor
    Cevap: A
  • 6) Zamanımızı doğru kullanmak için aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    A ) Sürekli oyun oynamalıyız.
    B ) Plan yapmalıyız.
    C ) Sürekli televizyon izlemeliyiz.
    Cevap: B
  • 7) 1. Mahalle
    2. İl
    3. İlçe
    4. Sokak
    Yukarıda verilen yerleşim yerlerinin
    küçükten – büyüğe doğru sıralanışı nasıldır?

    A ) 2 – 4 – 3 – 1
    B ) 1 – 3 – 2 – 4
    C ) 1 – 4 – 3 – 2
    Cevap: C
  • 8) ’’Gece ve gündüz’’ oluşumunu açıklayan bilgi hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
    A ) Dünya’nın, Güneş’in etrafında dönmesi sonucunda oluşur.
    B ) Dünya’nın, kendi ekseni etrafında dönmesi sonucunda oluşur.
    C ) Ay’ın, Dünya’nın etrafında dönmesi sonucunda oluşur.
    Cevap: A
  • 9) Dünya’mızın kaç türlü hareketi vardır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: B
  • 10) Aşağıdakilerden hangisinin insan sağlığına zararlı etkileri vardır
    A ) Çevremizin ağaçlandırılması.
    B ) Fabrika atıklarının sulara karışması.
    C ) Fabrikaların bacalarına filtre takılması.
    Cevap: B
  • 11) Depreme karşı alınacak önlemler neler olmalıdır. Aşağıdaki noktalı yere üç tanesini yazınız.
    a) ……………………………….………
    b) ……………………………….………
    c) ……………………………….………
    Cevap:
  • 12) Düzenli beslenmek için hangisini yapmalıyız ?
    a) Günde üç öğün yemeliyiz.
    b)Yatarken yemek yemeliyiz.
    c)Günde bir öğün yemek yemeliyiz.
    Cevap: A
  • 13) .Ali kitap okumayı çok seviyor.Veli ise resim yapmayı çok seviyor.İkisi de basketbol oynamaktan hoşlanıyorlar. Ali ve Veli’nin benzer yönü nedir?
    a) Basketbolu seviyorlar.
    b) Resim yapmayı seviyorlar.
    c) Kitap okumayı seviyorlar.
    Cevap: A
  • 14) Hangisi doğal yiyecektir?
    a) cips
    b) elma
    c) gazoz
    Cevap: B
  • 15) Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı kazanmasındaki en büyük etken nedir?
    a) Bir çok yeniliğin yapılması.
    b) Milletin dayanışma içinde olması.
    c) Milletin yoksul olması.
    Cevap: B
  • 16) Doğru olan cümlelerin başına “D”,yanlış cümlelerin başına ”Y” işareti koyunuz.
    ( ) Bize kırmızı ışık yanarsa karşıdan karşıya geçmeliyiz.
    ( ) Varsa alt ve üst geçitleri kullanmalıyız.
    ( ) Arkadaşım üzüldüğünde ben sevinirim.
    ( ) Her yer çöp olursa dünyamız daha güzel olur.
    ( ) Çevremizle iletişim kurarken nazik olmalıyız.
    Cevap:
  • 17) Hangisi güneşin doğduğu yöndür?
    a) Batı
    b) Kuzey
    c)Doğu
    Cevap: C
  • 18) Hangisinin yaptığı davranış yanlıştır?
    a) Telefonda gereğinden fazla konuşmam.
    b) Dinlediğim radyonun sesini başkalarını rahatsız edecek kadar açmam.
    c) Televizyonda her şeyi izlerim.
    Cevap: C
  • 19) Vücudumuzun ihtiyacı olan her türlü besinden yeterince almaya ne denir?
    a) Dengeli beslenme
    b) Düzenli beslenme
    c) Çok beslenme
    Cevap: A
  • 20) Millî marşımızın şairi kimdir?
    a) Atatürk
    b) Osman Zeki Üngör
    c) Mehmet Akif Ersoy
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder