...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Yukarıdaki resme göre hangi tablolar arasında ilişki vardır?


    A. MATEMATİK SINAVI tablosu ile VELİ BİLGİLERİ tablosu
    B. MATEMATİK SINAVI tablosu ile ÖĞRENCİ-VELİ BİLGİLERİ tablosu
    C. VELİ BİLGİLERİ tablosu ile ÖĞRENCİ-VELİ BİLGİLERİ tablosu
    D. Üç tablo arasında ilişki vardı
    Cevap: A

  • 2) Veri tabanı programında(MS Access) 1-2-3… gibi sırayla giden sıra no gibi alan adlarının veri türüdür?
    A. Metin
    B. Sayı
    C. Para birimi
    D. Otomatik sayı
    Cevap: D

  • 3) Klavyede bulunan "Enter" tuşunun Word programındaki görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Boşluk bırakmak
    b) Büyük harfle yazmak
    c) Satırbaşı yapmak
    d) Silmek
    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi bir internet sayfasının adı olabilir?
    A. okul.jpg
    B. Elma.doc
    C.resim.bmp
    D.kitap.html
    Cevap: D

  • 5) Bilgisayar açıldığında uygulama programlarının ve işletim sisteminin dosyalarının geçici olarak tutulduğu hafıza alanı hangisidir?
    a) İşlemci
    b) RAM
    c) Ethernet Kartı
    d) Hard Disk (HDD)
    Cevap: B

  • 6) Yandaki resim hangisine aittir?


    A. Tablo
    B. Rapor
    C. Form
    D. İlişki
    Cevap: C

  • 7) Üst seviyeli dilleri alt seviyeli dile çeviren programlara hangi isim verilir?
    A. Algoritma
    B. Derleyici
    C. Akış diyagramı
    D. HTML
    Cevap: B

  • 8) Bir simgeyi açmak için aşağıdaki yöntemlerden hangisini kullanamayız?
    A) Simge üzerinde çift tıklarız
    B) Simge üzerinde sağ tıklayarak aç'a basarız
    C) Fareyle seçip klavyeden Shift tuşuna basarız
    D) Fareyle seçip klavyeden Enter tuşuna basarız
    Cevap: C

  • 9) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A. Alt seviyeli diller İngilizce kelimelerden oluşur.
    B. Üst seviyeli diller alt seviyeliye göre daha yavaş çalışır.
    C. Alt seviyeli diller makine dilidir.
    D. html dili üst seviyeli bir programlama dilidir.
    Cevap: A

  • 10) Bilgisayarın beyni olarak adlandırabileceğimiz, bilgisayardaki bütün işleri yapan Merkezi İşlem Birimi’ne ne ad verilir?
    a) İşlemci
    b) RAM
    c) Ethernet Kartı
    d) Hard Disk (HDD)
    Cevap: A

  • 11) I. Delete
    II. Back space <--
    III. CTRL
    Karakter (harf,rakam) silmek için yukarıdaki tuşlardan hangileri kullanılır?

    A) Sadece I
    B) Sadece II
    C) I ve III
    D) I ve II
    Cevap: D

  • 12) Yukarıdaki resim hangisini göstermektedir?


    A. Tablo
    B. Rapor
    C. Form
    D. İlişki
    Cevap: A

  • 13) Bilgisayar sınıfımızda bulunan teknolojik aletlerden 5 tanesini yazınız.
    A)...............................
    B)...............................
    C)...............................
    D)...............................
    E)...............................
    Cevap:

  • 14) Yukarıdaki resme göre hangi alan adına filtre uygulanmıştır?


    A. AD-SOYAD
    B. OKUL NO
    C. SINIF
    D.DOĞUM TARİHİ
    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın giriş birimlerindendir?
    a) Yazıcı
    b) Klavye
    c) Hoparlör
    d) Projeksiyon cihazı
    Cevap: B

  • 16) Elektrik enerjisinin kesilmesi halinde içerisindeki bilgiyi kaybeden yani bilgiyi geçici olarak saklayan bellek hangisidir?
    a) RAM
    b) ROM
    c) DVD
    d) Hard disk
    Cevap: A

  • 17) “hoş geldiniz” yazısını en büyük boyutta yazmak için hangisini kullanırız?
    A.hoş geldiniz
    B.hoş geldiniz
    C. hoş geldiniz
    D. hoş geldiniz
    Cevap: A

  • 18) 1. Başla
    2. Birinci sayıyı yaz, a
    3.İkinci sayıyı yaz, b
    4.İki sayıyı çarp, a * b
    5.Sonucu ekrana yaz.
    6.Dur

    Yukarıdaki algoritmaya göre bilgisayarın ne yapması beklenir?

    A. Ekrana yazdığımız iki sayıyı toplaması.
    B. Ekrana yazdığımız iki sayıyı çarpması.
    C. Ekrana yazdığımız iki sayıyı çarpıp, ekrana yazması.
    D. Rastgele iki sayıyı çarpıp, ekrana yazması.
    Cevap: B

  • 19) Bir sorunu çözebilmek için gerekli olan sıralı mantıksal adımların tümüne ne denir?
    A. Algoritma
    B. Akış diyagramı
    C. Veri
    D. Tablo
    Cevap: A

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın olmazsa olmaz yani yokluğunda bilgisayarın çalışmadığı parçalarından değildir?
    a) İşlemci
    b) RAM
    c) Anakart
    d) Ekran
    Cevap: D




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.