...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Yandaki resim hangisine aittir?


    A. Tablo
    B. Rapor
    C. Form
    D. İlişki
    Cevap: C
  • 2) Bir sorunu çözebilmek için gerekli olan sıralı mantıksal adımların tümüne ne denir?
    A. Algoritma
    B. Akış diyagramı
    C. Veri
    D. Tablo
    Cevap: A
  • 3) 1. Başla
    2. Birinci sayıyı yaz, a
    3.İkinci sayıyı yaz, b
    4.İki sayıyı çarp, a * b
    5.Sonucu ekrana yaz.
    6.Dur

    Yukarıdaki algoritmaya göre bilgisayarın ne yapması beklenir?

    A. Ekrana yazdığımız iki sayıyı toplaması.
    B. Ekrana yazdığımız iki sayıyı çarpması.
    C. Ekrana yazdığımız iki sayıyı çarpıp, ekrana yazması.
    D. Rastgele iki sayıyı çarpıp, ekrana yazması.
    Cevap: B
  • 4) Üst seviyeli dilleri alt seviyeli dile çeviren programlara hangi isim verilir?
    A. Algoritma
    B. Derleyici
    C. Akış diyagramı
    D. HTML
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi bir internet sayfasının adı olabilir?
    A. okul.jpg
    B. Elma.doc
    C.resim.bmp
    D.kitap.html
    Cevap: D
  • 6) Bilgisayar sınıfımızda bulunan teknolojik aletlerden 5 tanesini yazınız.
    A)...............................
    B)...............................
    C)...............................
    D)...............................
    E)...............................
    Cevap:
  • 7) Bilgisayarın beyni olarak adlandırabileceğimiz, bilgisayardaki bütün işleri yapan Merkezi İşlem Birimi’ne ne ad verilir?
    a) İşlemci
    b) RAM
    c) Ethernet Kartı
    d) Hard Disk (HDD)
    Cevap: A
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın giriş birimlerindendir?
    a) Yazıcı
    b) Klavye
    c) Hoparlör
    d) Projeksiyon cihazı
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın olmazsa olmaz yani yokluğunda bilgisayarın çalışmadığı parçalarından değildir?
    a) İşlemci
    b) RAM
    c) Anakart
    d) Ekran
    Cevap: D
  • 10) Elektrik enerjisinin kesilmesi halinde içerisindeki bilgiyi kaybeden yani bilgiyi geçici olarak saklayan bellek hangisidir?
    a) RAM
    b) ROM
    c) DVD
    d) Hard disk
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder