Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Veri tabanı programında(MS Access) 1-2-3… gibi sırayla giden sıra no gibi alan adlarının veri türüdür?
    A. Metin
    B. Sayı
    C. Para birimi
    D. Otomatik sayı
    Cevap: D
  • 2) Yukarıdaki resim hangisini göstermektedir?


    A. Tablo
    B. Rapor
    C. Form
    D. İlişki
    Cevap: A
  • 3) Yukarıdaki resme göre hangi tablolar arasında ilişki vardır?


    A. MATEMATİK SINAVI tablosu ile VELİ BİLGİLERİ tablosu
    B. MATEMATİK SINAVI tablosu ile ÖĞRENCİ-VELİ BİLGİLERİ tablosu
    C. VELİ BİLGİLERİ tablosu ile ÖĞRENCİ-VELİ BİLGİLERİ tablosu
    D. Üç tablo arasında ilişki vardı
    Cevap: A
  • 4) Yukarıdaki resme göre hangi alan adına filtre uygulanmıştır?


    A. AD-SOYAD
    B. OKUL NO
    C. SINIF
    D.DOĞUM TARİHİ
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A. Alt seviyeli diller İngilizce kelimelerden oluşur.
    B. Üst seviyeli diller alt seviyeliye göre daha yavaş çalışır.
    C. Alt seviyeli diller makine dilidir.
    D. html dili üst seviyeli bir programlama dilidir.
    Cevap: A
  • 6) “hoş geldiniz” yazısını en büyük boyutta yazmak için hangisini kullanırız?
    A.hoş geldiniz
    B.hoş geldiniz
    C. hoş geldiniz
    D. hoş geldiniz
    Cevap: A
  • 7) I. Delete
    II. Back space <--
    III. CTRL
    Karakter (harf,rakam) silmek için yukarıdaki tuşlardan hangileri kullanılır?

    A) Sadece I
    B) Sadece II
    C) I ve III
    D) I ve II
    Cevap: D
  • 8) Klavyede bulunan "Enter" tuşunun Word programındaki görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Boşluk bırakmak
    b) Büyük harfle yazmak
    c) Satırbaşı yapmak
    d) Silmek
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder