...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki namazlardan hangisinin kılınışları aynıdır?
    a. Öğlenin 4 rekatlık sünneti ile ikindinin sünneti
    b. Akşamın sünneti ile ikindinin sünneti
    c. Yatsının 4 rekatlık sünneti ile ikindinin sünneti
    d. Sabah namazının sünneti ile yatsının 4 rekatlık sünneti
    Cevap:

  • 2) Peygamber (sav) sıklıkla yaptığı ibadetlere…………………………denir.Boşluğa hangi kelime gelir?
    A) sünneti müekkede
    B) farz
    C) sünnet
    D) vacip
    Cevap: C

  • 3) Müekked sünnet ne demektir?
    a. Terk edilen sünnet
    b. Kuvvetli sünnet
    c. Kılınmayan sünnet
    d. Bazen terk edilen sünnet
    Cevap:

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın subiti sıfatlarından birisi değildir?
    A) Hayat
    B) İlim
    C) Kıdem
    D) İrade
    Cevap: B

  • 5) Peygamberimiz sav’ın tavsiye ettiği yaşam tarzı,iş ve davranışlara …………denir.Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    a. farz
    b. sahabe
    c. vacip
    d. sünnet
    Cevap: D

  • 6) Aşağıdaki davranışlardan hangisini cemaat yapmamalıdır
    a. İmama tabi olmak
    b. Aynı namaza niyet etmek
    c. Okunulan dua bitince imamı beklemeden selam vermek
    d. İmamla aynı veya imamın sesinin ulaşacağı ortamda bulunmak
    Cevap: C

  • 7) Allah’ın varlığının öncesi olmadığını belirten sıfatı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kıdem
    B) Beka
    C) Semi
    D) Tekvin
    Cevap: B

  • 8) Namazı bozan durumlardan 4 tanesini yazınız.










    Cevap:

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi namazı bozan durumlardan değildir?
    a)namazda konuşmak
    b) bayılmak
    c) namazda yemek,içmek
    d)Fatihadan sonra amin demek
    Cevap: D

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi gece bir süre uyuduktan sonra kalkıp kılınan namazdır?
    a)Kuşluk namazı
    b)Tahiyyetül mescid namazı
    c)Abdest namazı
    d)Teheccüd namazı
    Cevap: A

  • 11) Uyku ya da gaflet nedeni ile unutulan namaz ne yapılır?
    a. hatırlanınca kılınır.
    b. Kılmaya gerek yoktur.
    c. yaşlanınca kılınır.
    d. İki katı kılınır.
    Cevap: A

  • 12) Allah’ın Zati sıfatlarını yazınız ve bir cümle ile açıklayınız.











    Cevap:

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi nafile namaz değildir?
    a)sabah namazının farzı b)Teravih namazı
    c)Ebvabin namazı d)teheccüd namazı
    Cevap: A

  • 14) Zekat kimlere verilmez?
    a. Fakir
    b.Borçlu
    c.Yoksul
    d.Cami
    Cevap: D

  • 15) Allah’ta var olan ama insanda olmayan özellik hangisidir?
    A) İlim 
    B) Kelam 
    C) Beka 
    D) İşitmek
    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi farz-ı kifaye namazlarındandır?
    A) Cenaze namazı
    B) Farz namazı
    C) Nafile namaz
    D) Bayram namazı
    Cevap:

  • 17) Peygamberimizin “Ey Allah’ın kulları! Hepiniz kardeş olunuz” sözü dinimizin hangi özelliğini göstermektedir?
    A) Akla önem verdiğini
    B) Sevgi ve barış dini olduğunu
    C) İlme önem verdiğini
    D) Evrensel bir din olduğunu
    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz?
    a- Yellenmek ( Gaz kaçırmak)
    b- Ağlamak
    c- Vücuttan kan akması
    d- Uyumak
    Cevap: B

  • 19) Ölüm meleği olarak bilinen ve insanların canını almakla görevli melek hangisidir?
    A) Azrail (a.s)
    B) Mikail (a.s)
    C) İsrafil (a.s)
    D) Cebrail (a.s)
    Cevap: A

  • 20) Doğa olaylarının olmasından sorumlu melek hangisidir?
    A) Cebrail (a.s)
    B) Azrail (a.s)
    C) Mikail (a.s)
    D) İsrafil (a.s)
    Cevap: C




  • Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.