Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 6. Sınıf Temel Dinî Bilgiler 2. Dönem 1. Sınav [6]


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) İmanın şartlarını (İslam inanç esaslarını ) maddeler halinde yazınız ?
    1-
    2-
    3-
    4-
    5-
    6-
    Cevap:

  • 2) Rab ve ilah kelimesi ne anlama gelmektedir. Açıklayınız.











    Cevap:

  • 3) Aşağıdaki namazlardan hangisi kılınış itibarı ile diğerlerinden farklıdır?
    a- Cenaze namazı
    b- Bayram namazı
    c- Öğle namazı
    d- Cuma namazı
    Cevap: A

  • 4) (Günlük 5 vakit namazın dışında) Farz olan namazlardan 2 (iki) tanesini yazınız.










    Cevap:

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi namazın dışındaki şartlardan değildir?
    a. hadesten taharet
    b. necasetten taharet
    c. vakit
    d. iftitah tekbiri
    Cevap: D

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi namazı bozan durumlardan değildir?
    a)Namazda konuşmak
    b)Namazda yemek içmek
    c)Bayılmak
    d)Hapşırmak
    Cevap: D

  • 7) Namaz kılarken Kuran’dan bir bölüm okumaya verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kıyam
    B) İftidah Tekbiri
    C) Secde
    D)Kıraat
    Cevap: D

  • 8) Peygamberlere Allah’ın vahyini getirmekle görevli melek hangisidir?
    A) Cebrail (a.s)
    B) Azrail (a.s)
    C) Mikail (a.s)
    D) İsrafil (a.s)
    Cevap: A

  • 9) Aşağıdaki namazlardan hangisinin farzı sünnetinden önce kılınır.
    a) öğle namazı
    b) sabah namazı
    c) akşam namazı
    d) yatsı namazı
    Cevap: B

  • 10) Oruç ibadetinin kişiye faydalarından 2 tanesini yazınız.










    Cevap:

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi namazın içinden olan farzlarından biri değildir?
    a) Niyet
    b) Kıraat
    c) Rüku
    d) Kıyam
    Cevap: A

  • 12) Namazın vaciblerinden 4 tanesini yazınız.










    Cevap:

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi namazın içindeki şartlardan değildir?
    a.iftitah tekbiri
    b. kıyam
    c. kıraat
    d.istikbali kıble
    Cevap: A

  • 14) Oruç ne zaman başlar?
    a. tan yerinin ağarmasıyla
    b. Karnımız doyunca
    c. gece yarısı
    d. İftarda
    Cevap: A

  • 15) Kıyam, rükû ve secde gibi namazın rükünlerini yerli yerince yapmak anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
    a) vacip
    b) ka’de-i ahira
    c) Ta’dîl-i erkân
    d) müekked
    Cevap:

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi sadaka-i cariye değildir?
    a)Cami yaptırmak
    b)Yol yaptırmak
    c)Hastane yaptırmak
    d)Bir fakire para vermek
    Cevap: D

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi Cuma namazının farzlarından değildir?
    a)Erkek olmak
    b)hür olmak
    c)hasta olmamak
    d)kadın olmak
    Cevap: D

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi namazı bozan durumlardan biri değildir?
    a) Namazda iken bilerek yemekiçmek
    b) Özür yokken kıbleye sırtını çevirmek
    c) Namaz kılan kimsenin abdestinin bozulması
    d) Namazda bir şey düşünmek
    Cevap: D

  • 19) Aşağıdaki namazların rekat sayılarını doldurunuz
    a. Sabah namazının farzı……………..
    b. Öğle namazının sünneti………..…..
    c. Yatsı namazının tamamı………..….
    d. Teravih namazı…………………….
    e. Vitir namazı………………………..
    f. Evvabin namazı……………………
    g. Kuşluk namazı…………………….
    h. Tahiyyetül mescid namazı…………
    Cevap:

  • 20) Ramazan ayı boyunca kılınan 20 rekâtlık namazın adı nedir?
    A) Cuma namazı
    B) Teravih namazı
    C) Bayram namazı
    D) Vitir namazı
    Cevap: B




  • Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.