...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Temel Dinî Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi sünnet bir namaz değildir?
    a- Teravih namazı
    b-Teheccüd namazı
    c-Kuşluk namazı
    d-Vitir namazı
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi farz bir namaz değildir?
    a-Beş vakit namaz
    b-Cuma namazı
    c-Cenaze namazı
    d-Teravih namazı
    Cevap: C
  • 3) Bedenimiz, elbisemiz ve namaz kılacağımız yerin temiz olması hangi kavramla ifade edilir?
    a-Hadesten taharet
    b-Necasetten taharet
    c-Setri avret
    d-İstikbâli kıble
    Cevap: A
  • 4) Peygamber Efendimizin “Dinin direğidir” buyurduğu ibadet hangisidir?
    a-Kurban
    b-Zekât
    c-Oruç
    d-Namaz
    Cevap: D
  • 5) ”Namazda ayakta durmak” hangi kavramla ifade edilir?
    a-Kıyam
    b-Kıraat
    c-Rükû
    d-Secde
    Cevap: A
  • 6) Namaz kılarken nereye doğru yöneliriz?
    a) Mekke-Kabe
    b) Roma-Vatikan
    c) Kudüs-Mescid-i Aksa
    d) Medine-Mescid-i Nebevi
    Cevap: A
  • 7) Namazda Tahiyyat okuyacak kadar oturma şartı (son oturuş) aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Kıyam
    b) Kıraat
    c) Secde
    d) Kaide-i Ahire
    Cevap: D
  • 8) Peygamber Efendimizin “Dinin direğidir” buyurduğu ibadet hangisidir?
    a-Kurban
    b-Zekât
    c-Oruç
    d-Namaz
    Cevap: D
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın Subûtî (diğer varlıklarda benzeri olan) sıfatlarındandır.
    A)Kıdem
    B)Kıyam bi nefsihi
    C)Bekâ
    D)Semi’
    Cevap: D
  • 10) Aşağıdaki ifadelerden hangisinde “Zelle” nin tanımı yapılmıştır.
    A)Peygamberlerin yapmış oldukları, fakat günah olarak kabul edilmeyen küçük hatalarıdır.
    B)Peygamberlerin akıllı, zekî, kıvrak ve keskin zekaya sahip olmalarıdır.
    C) Peygamberlerin Allah’tan aldıkları vahyi insanlara iletmeleridir.
    D)Peygamberlerin güvenilir olmaları emanete önem vermeleridir.
    Cevap:
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi meleklerin özelliklerinden değildir?
    A)Nurdan yaratılmışlardır
    B)Gözle görülmezler
    C)Her şeyi bilirler
    D)Yemez içmezler
    Cevap: C
  • 12) Oruç …….. ile ………. arasında yeme ve içme gibi nefsani ilerden uzak durma şeklinde yapılan bir ibadettir.
    Yukarıdaki boşluğa sırasıyla hangi iki kelime gelmelidir?

    A) İmsak-İftar
    B) İftar-İmsak
    C) İmsak-Sahur
    D) Sahur-İftar
    Cevap: A
  • 13) Tavafa hangi köşeden, nasıl başlanır?
    a. Rüknü yemani köşesinden,yürüyerek
    b. İbrahim makamından,Kabeye dönerek
    c. hacerül esvedden,Kabe selamlanarak
    d. hicrden,namaz kılarak
    Cevap:
  • 14) Oruç ne zaman başlar?
    a. tan yerinin ağarmasıyla
    b. Karnımız doyunca
    c. gece yarısı
    d. İftarda
    Cevap: A
  • 15) Uyku ya da gaflet nedeni ile unutulan namaz ne yapılır?
    a. hatırlanınca kılınır.
    b. Kılmaya gerek yoktur.
    c. yaşlanınca kılınır.
    d. İki katı kılınır.
    Cevap: A
  • 16) Sabah, öğle, ikindi,akşam ve yatsı namazları sırasıyla kaçar rekat olduğu aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak gösterilmiştir ?
    A) 5,13,4,8,10
    B) 4,8,10,5,13
    C) 10,5,4,13,8
    D) 4,10,8,5,13
    Cevap: B
  • 17) Her Müslüman’ın kesinlikle bizzat kendisinin yapması lazım olan işe ne denir?
    A) Farz-ı Ayn
    B) Sünnet-i Gayri Müekkede
    C) Sünnet-i Müekkede
    D) Farz-ı Kifaye
    Cevap: A
  • 18) Ramazandan sonra tutulamayan orucu günü gününe tutmaya ne denir?
    A) Fitre
    B) Fidye
    C) Kaza
    D) Keffare
    Cevap: B
  • 19) Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.
    Yukarıdaki ayet Allah-u Teala’nın hangi sıfatından bahseder?

    A) Semi
    B) Tekvin
    C) Kudret
    D) Kelam
    Cevap: C
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi “Şerefli Yazıcılar” olarak bilinen meleklerdir?
    A) Münker ve Nekir
    B) Kiramen Katibin
    C) Rıdvan ve Malik
    D) Cebrail (AS)
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder