...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) .Deprem sırasında aşağıdakilerden hangisini yapmamak gerekir?
    A) Hızlıca dışarı çıkmak
    B) Çök-kapan-tutun pozisyonuna geçmek
    C) Sağlam bir eşyaya tutunmak
    D) Sakin olmaya çalışmak
    Cevap: A
  • 2) Beşeri unsur nedir? Beşeri unsura üç tane örnek veriniz?







    Cevap:
  • 3) “Eskiden insanların aylarca süren seyahatlerini bu gün bir kaç saate indirmiş bulunuyorum.” diyen teknolojik ürün aşağıdakilerden hangisi olabilir
    A) Cep telefonu
    B) Uçak
    C) Uydu
    D) Bilgisayar
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdaki saat türlerinden hangisinin icadı, diğerlerine göre daha yenidir?
    A) Su saati
    B) Kol saati
    C) Güneş saati
    D) Kum saati
    Cevap: B
  • 5) Yön bulma yöntemlerinden 4 tanesini yazınız.







    Cevap:
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi kültürel değerlerimizden değildir?
    a) Dil
    b) Halk oyunlar
    c) Nüfus cüzdanı
    d) Türkülerimiz
    Cevap: C
  • 7) Hayatı biraz daha güzelleştiren insanı mutlu eden belirli bir ihtiyacı karşılayacağı düşünülen nesne veya durumlara karşı duyduğumuz özlem ve arzularımıza ne denir?
    a) İhtiyaç
    b) Mutluluk
    c) İstek
    d) Hayal
    Cevap: C
  • 8) Uzak mesafeleri kısa zamanda ulaşmak amacıyla tercih edilen ulaşım aracı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Tren
    b) Uçak
    c) Otomobil
    d) Gemi
    Cevap: B
  • 9) Toplumsal İhtiyaçları karşılamak için kurulmuş Sivil toplum kuruluşlarına 3 örnek veriniz.







    Cevap:
  • 10) I. Su
    II. Toz şeker
    III. Zeytinyağı
    IV.Un
    Yukarıda verilen maddelerden hangileri sıvı olmadıkları halde konuldukları kabın şeklini alır?

    A) Yalnız II
    B) I ve III
    C) IV ve II
    D) IV ve III
    Cevap: C
  • 11) Aşağıdaki cisimlerden hangisine uygulanan kuvvet ortadan kaldırıldığında cisim eski haline döner?
    A) Oyun hamuru
    B) Sünger
    C) Cam
    D) Mum
    Cevap: B
  • 12) Bir üründe belirlenen süre içerisinde oluşabilecek arızaların üretici firma tarafından onarabileceğini gösteren belgeye ne ad verilir?
    a) Garanti belgesi
    b) TSE damgası
    c) Satış fişi
    d) Kullanım kılavuzu
    Cevap: A
  • 13) Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Maddi kazanç sağlamak için çalışırlar.
    B) Toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlarlar.
    C) İş birliğine dayalı çalışırlar.
    D) Gönüllü kişilerden oluşurlar.
    Cevap: A
  • 14) Aşağıdaki teknolojik araçlardan hangisi eğitim alanında kullanılmaktadır?
    A) Bilgisayar
    B) Tren
    C) Stetoskop
    D) Telefon
    Cevap: A
  • 15) Bilinçli bir tüketici olarak alış veriş yaparken aşağıdakilerden hangisine öncelik vermeliyiz?
    A) Reklamlar
    B) İhtiyaçlarımız
    C) Ürünün satıcısı
    D) İsteklerimiz
    Cevap: B
  • 16) Projeksiyon hangi alanda kullanılan teknolojik bir alettir?
    A) Sağlık
    B) Ulaşım
    C) Eğitim
    D) Tarım
    Cevap: C
  • 17) Aşağıdakilerden hangisi teknolojik gelişmelerin olumsuz etkilerinden birisidir?
    A) Hayatı kolaylaştırması
    B) Zaman kazandırması
    C) Çevre kirliliği
    D) Çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılaması
    Cevap: C
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi daha eski bir aydınlatma teknolojisidir?
    a) Gaz lambası
    b) Akkor Ampul
    c) Yağ lambası
    d) Floresan lamba
    Cevap: A
  • 19) Tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan Hasan Bey’in mesleği aşağıdakilerden hangisi olamaz.
    a) Çiftçi
    b) Ziraat Mühendisi
    c) Gıda Mühendisi
    d) Mimar
    Cevap: A
  • 20) Meslek seçerken aşağıdakilerden hangisini öncelikli dikkate almalıyız?
    a. İlgi ve yeteneklerimize en uygun olan mesleği seçmeliyiz.
    b. Anne ve babamızın istediği mesleği seçmeliyiz.
    c. Kolay ve yorucu olmayan bir mesleği seçmeliyiz.
    d. Bol para getiren bir mesleği seçmeliyiz.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder