...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerindendir?
    A) Alt geçit
    B) Üst geçit
    C) Trafik Işıkları
    D) Hepsi
    Cevap: D
  • 2) Yolculuk sırasında aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?
    A) Araç içerisinde yüksek sesle konuşmak
    B) Araç içerisinde emniyet kemerini takıp oturmak.
    C) Aracı kullanan şoförle konuşmak.
    D) Aracın penceresinden sarkmak.
    Cevap: B
  • 3) Taşıt yolunun üstünden karşıya geçirilen geçit aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Tüp geçit
    B) Alt geçit
    C) Üst geçit
    D) Yaya kaldırımı
    Cevap: C
  • 4) A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlarını başına (D), yanlış olanların ise (Y) harfini koyunuz.
    1. (……) Taşıtlara sıra ile binmek kargaşayı önleyerek, trafik akışını olumlu yönde etkiler.
    2. (……)Taşıtlardan inerken taşıtın sol tarafındaki kapısı kullanılmalıdır.
    3. (……) On yaşından küçük çocuklar arabada çocuk güvenlik koltuğuna oturmalıdır.
    4. (……) Hava yolu ile ulaşım hızlı ama pahalıdır.
    5. (……)Gece koyu renk kıyafet giymiş kişiler, sürücüler tarafından daha kolay fark edilirler.
    6. (……)Trafik yoğunluğunu çoğaltmak için toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız.
    7. (……) Taşıta binerken ve taşıttan inerken; taşıtın tam olarak durması beklenmelidir.
    8. (……)Taşıtların kapı ve penceresinden başımızı ve kollarımız sarkıtmalıyız.
    9. (……) Bisiklet kaykay gibi araçlarda akrobatik hareketler yapılabilir.
    10. (……)Trafik işaret levhaları sadece sürücüler için konulmuştur.
    Cevap:
  • 5) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Toplu taşıma araçlarına zarar verici davranışlar ülkemizi ekonomik zarara uğratır.
    B) Toplu taşıma araçlarına zarar verenleri uyarmak yapılması gereken bir davranıştır.
    C) Taşıtlarda yolculuk yapanlar, o taşıta zarar verici davranışlardan kaçınmalıdır.
    D) Kimse görmüyorsa çöpümüzü yere atabiliriz.
    Cevap: D
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi karşıya güvenli geçiş kuralı doğru şekilde sıralanmıştır?
    A) Dur-bak-dinle-karar ver ve geç
    B) Karar ver bak –dinle-dur –geç
    C) Dur-karar-ver-geç-bak-dinle
    D) Dur –geç-karar-ver-bak-dinle
    Cevap: A
  • 7) . “……………….. ve …………………… “oyun oynamak için güvenli olmayan yerlerdir.”
    A) bahçeler – çocuk parkları
    B) okul bahçeleri – spor alanları
    C) spor alanları – bahçeler
    D) caddeler – sokaklar
    Cevap: D
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi toplu taşıma araçlarını kullanmanın faydalarından değildir?
    A) Trafik yoğunluğu azalır.
    B) Ülke ekonomisine fayda sağlanır.
    C) Aile ekonomisine fayda sağlanır.
    D) Toplu taşıma araçları kalabalıklaşır
    Cevap: D
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi, geceleyin karanlıkta yürürken alınması gereken önlemlerden değildir?
    a) Hızlı hızlı yürümeliyiz.
    b) Açık renk giysiler giymeliyiz.
    c) El feneri kullanmalıyız.
    d) Yansıtıcısı özelliği olan elbise giymeliyiz.
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi toplu taşıma araçlarında yapılan yanlış davranışlardan biridir?
    a) Taşıtlara binerken sıra olmak.
    b) Taşıt içinde bir şeyler yememek.
    C) Koltuğun üstüne adımızı yazmak.
    d) Önümüzdeki koltuğu itmemek
    Cevap: C
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi toplu taşıma araçlarında yapılan yanlış davranışlardan biridir?
    a) Taşıtlara binerken sıra olmak.
    b) Taşıt içinde bir şeyler yememek.
    c) Koltuğun üstüne adımızı yazmak.
    d) Önümüzdeki koltuğu itmemek.
    Cevap: C
  • 12) Gece yaya olarak dışarıya çıkmak zorunda kalan Mehmet’in, güvenli bir şekilde seyahat etmesi için nelere dikkat etmesi gerekir?









    Cevap:
  • 13) "Dur, bak ve dinle, karar ver, geç!" Komutunu, daha çok nerelerden karşıya geçerken dikkate almalıyız?
    A) Trafik polisinin bulunduğu kavşaklardan karşıya geçerken.
    B) Güvenli geçiş yerlerinin bulunmadığı yollarda karşıya geçerken.
    C) Işıklı işaret cihazının bulunduğu yerlerden karşıya geçerken.
    D) Alt veya üst geçitlerden karşıya geçerken.
    Cevap: B
  • 14) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başındaki yay araç ( ) içine “D”, yanlış olanlarınkine ise “Y” harfi yazınız.
    ( ) Taşıtlara asılıp tutunarak seyahat edebiliriz.
    ( ) Üzeri açık araçlarda yolculuk yapanlar köprü ve üst geçitlere, elektrik tellerine çarpabilirler.
    ( ) Toplu taşıma araçlarında, sürücünün sıkılmaması için onunla arada bir konuşmalıyız.
    ( ) Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
    ( ) Cadde ve sokaklar güvenli oyun alanlarıdır.
    ( ) Yolculuk sırasında çocuklar ön koltuğa oturtulmamalıdır.
    ( ) Buzlu yollarda hızlı adımlarla ve ellerimiz ceplerimizde yürümeliyiz.
    ( ) Kaza sonrasında 112 Acil Yardım Merkezini aramalıyız.
    ( ) Toplu taşıma araçlarına verilen zararlar, bizim ödediğimiz vergilerden karşılanıyor.
    ( ) Taşıt hareket halindeyken taşıtın penceresinden el,kol,baş çıkartılmamalıdır.
    Cevap:
  • 15) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Kaldırımda acele etmeden yürürüm.
    B) Kaldırımda yürüyen insanlara dikkat ederim.
    C) Karşıya geçerken güvenli geçiş yerlerini kullanırım.
    D) Karşıya geçerken park etmiş araçların arasından geçerim.
    Cevap: D
  • 16) Yaya kaldırımında yürürken uyulması gereken kurallar nelerdir? 4 tanesini yazınız.










    Cevap:
  • 17) Işıklı trafik işaret cihazı ve trafik levhalarına zarar verilmemesi neden önemlidir?










    Cevap:
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi, toplu taşıma araçlarında olması gereken örnek davranışlardan biridir?
    A) Yüksek sesle konuşmak.
    B) Yaşlı ve hamilelere yer vermek.
    C) Arka kapıdan binip, ön kapıdan inmek.
    D) Ayaktayken bir yere tutunmadan seyahat etmek.
    Cevap: B
  • 19) Aşağıdaki cümlelerin doğru olanına “D”, yanlış olanına ise “Y” harfini yazınız.
    ( ) Taşıtların kapı ve penceresinden başımızı ve kollarımız sarkıtarak hava alabiliriz.
    ( ) Toplu taşıma araçlarını kullanarak yakıt tasarrufu yaparız.
    ( ) Taşıt içinde cep telefonuyla ve yüksek sesle konuşmalıyız.
    ( ) Taşıtlar,tam durmadan inmemeliyiz.
    ( ) Toplu taşıma araçlarına verdiğimiz her zarar bizim cebimizden çıkar.
    Cevap:
  • 20) Taşıt yolunda yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlayan işaretle belirlenmiş alanlara ne denir?
     A) Okul geçici
        B) Yaya geçici
        C) Yaya kaldırımı
       D) Cadde
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder