...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Trafiğin en önemli unsuru hangisidir?
    A) Taşıt.
    B) Trafik levhaları.
    C)İnsan.
    D)Trafik işaret cihazı
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi hava koşullarına karşı alınacak önlem değildir?
    A) Sisli havalarda dikkatli olmak
    B) Kışın kış lastiği takmak.
    C) Çatılardan sarkan buz sarkıtlarına dikkat etmek.
    D) Güneş gözlüğü takmak.
    Cevap: D
  • 3) -Aşağıdakilerden hangisi insanlardan kaynaklanan trafik kazalarının nedenlerinden değildir?
    A) sis
    B) dikkatsizlik
    C) alkol
    D) uykusuzluk
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi üzeri açık taşıtlarda veya yük üzerinde yolculuk yaparken oluşabilecek tehlikelerden değildir?
    A) Alçaktan geçen elektrik tellerine takılmak.
    B) Yol kenarındaki ağaç dallarına çarpmak.
    C) Aracın ön camına kafasını çarpmak.
    D)Yollardaki kasisler nedeniyle araçtan düşmek.
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdaki ulaşım türlerinden hangisi diğerlerin göre daha güvenli ve ekonomiktir?
    A) hava yolu
    B) demir yolu
    C) kara yolu
    D) deniz Yolu
    Cevap: B
  • 6) I- Trafik eğitiminin temel anlamı tehlike yaratmamak ve tehlikelerden korunmaktır
    II- Gideceğim yere en kısa yoldan değil güvenli yoldan gitmeliyim
    III- Bisiklet, kaykay, paten trafiğe kapalı alanlarda kullanılmalıdır.
    IV- Oyun oynamak için cadde ve sokaklar uygundur
    V- Emniyet kemeri hayat kurtarır

    Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur ?

    A) I-II-III-V
    B) I-II-IV
    C) III-IV-V
    D) I-II-III-IV-V
    Cevap: A
  • 7) Aşağıdaki davranışlardan hangisinin taşıt içerinde yapılması sakıncalıdır?
    A) Taşıt içinde gürültü yapanları uyarmak
        B) Taşıt içinde ayaktayken bir yere tutunmak
        C) Taşıt penceresinden dışarıya el veya baş çıkartmak
        D) Taşıt içinde alçak sesle konuşmak
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız
    ( ) 1. Koyu renk kıyafet giymiş kişiler, sürücüler tarafından daha kolay fark edilirler.
    ( ) 2. Toplu taşıma araçlarında, sürücünün sıkılmaması için onunla arada bir konuşmalıyız.
    ( ) 3. Buzlu ve karlı yollarda araçların kayma tehlikesi vardır.
    ( ) 4. Üzeri açık taşıtlarda yolculuk yapmak çok tehlikelidir.
    ( ) 5. Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
    ( ) 6. Cadde ve sokaklar güvenli oyun alanlarıdır.
    ( ) 7. Toplu taşıma araçlarında hamilelere ve çocuklulara yer vermeliyiz.
    ( ) 8. Yolculuk sırasında çocuklar ön koltuğa oturtulmamalıdır.
    Cevap:
  • 9) Yaya kaldırımının olmadığı yerlerde yayaların yürümeleri için ayrılmış bölüme ne ad verilir?
    A) Yaya geçidi
    B) Yaya yolu
    C) Banket
    D) Mecburi yaya yolu
    Cevap: B
  • 10) Işıklı işaret cihazlarındaki yeşil ışık ne anlama gelir?
    A) Dur
    B) Geç
    C) Bekle
    D) Dikkat
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi kara yolundan karşıya geçmek isteyen yayaların uymaları gereken kurallardandır?
    A) Yeşil ışığı yolun üzerinde beklemek
    B) Aniden yola inmek
    C) Araçların durma mesafesini göz önünde bulundurmak
    D) Duran araçların arasından geçmek
    Cevap: C
  • 12) Yaya kaldırımında yürürken aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
    A) İtişmek
    B) Yaşlılara öncelik tanımak
    C) Sağdan yürümek
    D) Engellere dikkat etmek
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Kaldırımda acele etmeden yürürüm.
    B) Kaldırımda yürüyen insanlara dikkat ede
    C) Karşıya geçerken park etmiş arabaların arasından geçerim.rim.
    D) Karşıya geçerken güvenli geçiş yerlerini kullanırım.
    Cevap: C
  • 14) Yaya kaldırımı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Kaldırımda yürürken yaşlı, hamile, engelli ve çocuklara hassasiyet göstermeliyiz.
    B) Kaldırımda bisiklet, kay kay, paten gibi araçlar kullanmamalıyız.
    C) Grup halinde yürümeliyiz.
    D) Kaldırımda koşmamalıyız.
    Cevap: C
  • 15) B. Aşağıda yer alan cümlelerdeki boşlukları uygun sözcüklerle tamamlayınız.
    Kamyon ve traktör gibi bazı taşıtlar yolcu taşımak için değil …............... taşımak için tasarlanmıştır.
    Yaya kaldırımı olmayan yollarda yayalar için ayrılmış yolun kenarındaki toprak veya çakıl bölüme ......................... denir.
    Yaya kaldırımsız yolda gidiş yönümüze göre yolun .......................... kenarından yürümeliyiz.
    Kazalardan yaralanma riskini azaltmak için ..................................................takarız.
    ......................................... , güvenli oyun alanlarındandır.
    Geceleri,sürücülerin yayaları daha rahat görebilmesi için ........................... renk kıyafetler giyilmelidir.
    .................................., deniz yolu taşıtıdır.
    En ekonomik ulaşım aracı ................................ , en hızlı ulaşım aracı ise .......................................... tır.
    Yayalar, taşıt trafiğine ……........ olan taraftan yürümeliler.
    Cevap:
  • 16) Toplu taşıma araçlarına biniş ve toplu taşıma araçlarından inişlerde sıra olunmadığında yaşanabilecek olumsuzluklar nelerdir?










    Cevap:
  • 17) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D) yanlış olanların başına (Y ) işareti koyunuz
    1- ( ) Duran bir aracın önünden ve arkasından geçmek güvenli değildir.
    2- ( ) Toplu taşıma araçlarına binerken ve inerken sıraya geçmeli geçmeyenleri uyarmalıyız.
    3- ( ) Oyun alanı bulunmayan yerlerde cadde ve sokakları oyun alanı olarak kullanabiliriz.
    4- ( ) Ön koltuğa oturabilmek için sekiz yaşını geçmemiz gerekir.
    5- ( ) Yaya kaldırımı olmayan yollarda yolun solundan yürümeliyiz.
    6- ( ) Gece yol kenarında yürüyeceksek koyu renk giysiler giymeliyiz.
    7- ( ) Toplu taşıma araçlarını kullanmak hem ülke ekonomisine katkıda bulunmak demektir.
    8- ( ) Karşıdan karşıya geçerken güvenli geçiş yerlerini kullanmalıyız.
    9- ( ) Bir yerden bir yere giderken en güvenli yol değil, en kısa yol tercih edilmelir.
    10- ( )Trafikte işaret ve levhaların kullanılması düzenli ve güvenli bir trafik içindir.
    Cevap:
  • 18) Bir kazaya tanık olduğumuzda ya da bir kaz geçirdiğimizde öncelikle kimlerden yardım istemeliyiz?
    A) Acil Yardım Merkezi
    B) Karayolları Genel Müdürlüğünden
    C) Belediye Başkanlığından
    D) Akrabalarımızdan
    Cevap: A
  • 19) İnsan, hayvan ve araçların karayolu üzerindeki hal ve hareketlerine ne denir?
    A) Karayolu
    B) ulaşım
    C) Taşıt yolu
    D) Trafik
    Cevap: D
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi, bisikletle yapılmaması gereken davranışlardandır?
    A) Yayalara karşı saygılı davranmak.
    B) Taşıtlara tutunmadan bisiklet sürmek.
    C) Bisikleti iki eliyle birden sürmek.
    D) Gerekli durumlarda aşırı hız yapmak.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder