Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Saat 18.25 da ders çalışmaya başlayan Yasin 2 saat 45 dakika sonra çalışmasını bitirmiştir. Buna göre Yasin ders çalışmayı saat kaçta bitirmiştir?
    A) 20.00
    B) 20.10
    C) 21.00
    D) 21.10
    Cevap: D
  • 2) Aşağıda saatlerden hangisinde akrep ile yelkovan arasındaki açı geniş açıdır?
    a) 09.00
    b) 14.00
    c) 15.00
    d) 16.00
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdaki açılardan hangisi bir dar açıdır?
    a)72
    b) 90
    c) 100
    d) 180
    Cevap: A
  • 4) 754 x 305 = yandaki çarpma işleminde çarpım kaçtır?
    a)219 907
    b)229 970
    c)229 870
    d)22 997
    Cevap: C
  • 5) 4000 m uzunluğundaki bir yola 50 m. aralıklarla aydınlatma amacıyla direkler dikiliyor. Bu yol boyunca dikilen direk sayısı kaç tanedir?
    a)79
    b)80
    c)81
    d)82
    Cevap: B
  • 6) En büyük geniş açı ile bir dik açının ölçüleri farklı aşağıdakilerden hangisidir?
    a)90
    b) 89
    c)88
    d) 87
    Cevap: B
  • 7) 1762 sayısının en yakın yüzlüğe yuvarlanmış hali aşağıdakilerden hangisidir?
    A)1650
    B) 1700
    C) 1750
    D)1800
    Cevap: D
  • 8) Saat 22.00’de uyumaya başlayan bir öğrenci sabah 07.00 da uyanıyor.Bu öğrenci kaç saat-dakika uyumuştur?








    Cevap:
  • 9) 2508 - 200 > ? ifadesinde soru işaretinin yerine yazılabilecek en büyük doğal sayı kaçtır?
    A- 2300
    B-2307
    C- 2703
    D-2500
    Cevap: B
  • 10) Bir bölme işleminde bölen 90,  bölüm 24,  kalan 19 ise bölünen kaçtır?
    A- 2160
    B–1099
    C–2179
    D–879
    Cevap: C
  • 11)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 12) 13:54 de başlayan bir film 15 dakika film arası verdikten sonra 16:08 de bitmiştir. Bu film ne kadar sürmüştür








    Cevap:
  • 13)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 14) Aşağıdaki işlemleri kısa yoldan yapınız.
    12 x 10 =
    24 x 1000 =
    49 x 100 =
    Cevap:
  • 15) 2) "Beş milyon elli bin beş yüz beş" olarak okunan sayı aşağıdakiler- den hangisidir?
    A) 500 050 505
    B) 50 050 050
    C) 5 050 005
    D) 5 050 505
    Cevap: B
  • 16) Bir kek saat 07.20’de ocağa konmuştur. Kekin pişmesi 45 dakika sürmektedir. Kek ocaktan dışarı saat kaçta çıkarılacaktır?








    Cevap:
  • 17) 15.05.2006 yılında doğan bir kişi 23.03.2013 tarihinde gün ay ve yıl olarak kaç yaşındadır?








    Cevap:
  • 18) Okunuşu ‘yirmi altı milyon beş yüz altmış iki bin kırk beş’ olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 26 562 045
    B) 2 562 045
    C) 2 656 245
    D) 20 656 245
    Cevap: B
  • 19) Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
    a) (12 x 3 ) + 17 =



    b) 13 – ( 48 : 4 ) =

    Cevap:
  • 20) Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
    32-5x6 =


    (6x9)+(27:3) =

    Cevap:
Yorum Yap
Gönder