...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi dikliğin sembolüdür?


    Cevap: D
  • 2) “Yirmi yedi milyon dört bin seksen beş”

    Yukarıda okunuşu verilen sayıyı rakamla yazarken kaç tane 0 kullanılır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: C
  • 3) Bir kütüphanede 760 kitap bulunmaktadır. Ali bey kütüphaneye 4 düzine kitap bağışladığına göre son durumda kütüphanede kaç kitap bulunur?
    A) 764
    B) 792
    D) 800
    D) 808
    Cevap: D
  • 4) 5 , 8 , 0 , 3 , 1 rakamlarını birer kez kullanarak yazılabilecek 5 basamaklı en küçük doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 13580
    B) 10358
    C) 85310
    D) 10853
    Cevap: B
  • 5) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Birbirini kesmeyen doğrulara paralel doğrular denir.
    B) Birbirini dik kesen doğrulara dik kesişen doğrular denir.
    C) İki noktadan yalnız bir tane doğru geçer.
    D) Bir noktadan iki tane doğru geçer.
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi bir araştırma sorusu değildir?
    A) En çok sevdiğiniz dizi hangisidir?
    B) Fırında en çok pişirdiğiniz yemek hangisidir?
    C) Ayşe’ nin sevdiği renk nedir?
    D) En çok sevdiğiniz futbolcu kimdir?
    Cevap: A
  • 7)
    3 saat 25 dakika
    +6 saat 30 dakika
    Yukarıda verilen toplama işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 9 saat 10 dk
    B) 9 saat 55 dk
    C) 10 saat 10 dk
    D) 10 saat 20 dk
    Cevap: B
  • 8)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 9) Aşağıdaki parantezli işlemleri yapınız..
    (21-3) x 3 + 5=

    54 + ( 48 ÷ 16 ) -13=


    84 + ( 192 ÷ 6 ) x 2=
    Cevap:
  • 10)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 11)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 12)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 13) Bir noktadan kaç doğru geçer?
    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) Sonsuz
    Cevap: D
  • 14) Aşağıdaki geometrik şekilleri, isimleri ve sembolleri ile eşleştiriniz.

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi araştırma yapmak isteyen bir öğrencinin, araştırma konusu için uygun bir sorudur?
    A) En çok gitmek istediğim şehir neresidir?
    B) Arkadaşlarımızın en çok sevdiği ders hangisidir?
    C) Babamın en sevdiği program hangi programdır?
    D) Arkadaşım hangi takımı tutmaktadır ?
    Cevap: B
  • 16) 120:(12+18) işleminin sonucu kaçtır?








    Cevap:
  • 17) 42536804 sayısının milyonlar bölüğünde aşağıdakilerden hangisi bulunmaktadır?
    A) 4
    B) 2
    C) 42
    D) 425
    Cevap: D
  • 18) Bir kömür tüccarı 86 000 kg kömürün 24 555 kg’ını satmıştır. Buna göre, kömür tüccarının elinde kaç kg kömür kalmıştır?








    Cevap:
  • 19) 1356 lira para,12 kişiye eşit olarak paylaştırılırsa her bir kişi kaç lira alır?








    Cevap:
  • 20) Bir sınıfta yapılan başkanlık seçiminde; Ege 8 oy, Selin 12 oy, Nuri 7 oy ve Can 4 oy almıştır. Öğrencilerin aldıkları oy sayılarını gösteren çetele tablosu ,sıklık tablosu ve sütun grafiğini çiziniz.







    Cevap:
Yorum Yap
Gönder