Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilen üslü sayıların değerlerini bulunuz.


    Cevap: D
  • 2) Öğrenci Bileti: 8 TL
    Tam Bilet : 12 TL
    Yukarıdaki bilet fiyatlarını uygulayan bir sinemaya giden 70 kişiden 15’i öğrencidir. Buna göre bu 70 kişinin sinemaya vereceği toplam para kaç TL’dir?

    A) 780
    B) 800
    C) 820
    D) 900
    Cevap: A
  • 3)  + 195 = 726 eşitliğinin doğru olması için  kaç olmalıdır?
    A) 531
    B) 671
    C) 851
    D) 921
    Cevap: A
  • 4) Pınar 12 yaşındadır.Annesinin yaşı Pınar'ın yaşının 4 katından 5 eksiktir.Buna göre ,Pınar ile annesinin yaşları toplamı kaçtır?
    a)55
    b)45
    c)35
    d)27
    Cevap: A
  • 5) 11-14 yaş arası çocukların meyve tüketimi hakkında bilgi toplamak isteyen bir araştırmacı,aileler uygulamak için hazırladığı ankette,aşağıdaki sorulardan hangisine yer vermez?
    a)Çocuğunuz en çok hangi meyveyi tüketir?
    b)Çocuklarınız hangi öğünlerde meyve tüketir
    c) Anne ve baba olarak çocuklarınızı meyve tüketimi konusunda nasıl teşvik ediyorsunuz?
    d) Meyvelerin sağlığa faydaları hakkında bilginiz var mı?
    Cevap: D
  • 6) A model araba 58 tane üretilmiştir.
    B model araba 36 tane üretilmiştir.
    C model araba 42 tane üretilmiştir.
    D model araba 64 tane üretilmiştir.
    Bir fabrikada üretilen araba modelleri ve her modelden yılda kaç adet üretildiği verilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    a) Bir yılda en çok D model araba üretilmektedir
    b)Bir yılda üretilen A model arabanın sayısı,B model arabanın sayısından 32 fazladır.
    c)Bir yılda en az B model araba üretilmektedir
    d)Bir yılda üretilen A ile C model arabanın toplam sayısı, B ile D model arabanın toplam sayısına eşittir
    Cevap: B
  • 7) A / 7 kesrinin  basit olması için “a” yerine yazılabilecek en büyük doğal sayı aşağıdakilerin hangisidir?
    A)    6
    B)    7
    C)   5
    D)   1
    Cevap: A
  • 8)   9, 0, 6, 2, 7, 8 rakamlarını kullanarak yazılabilen 6 basamaklı en küçük tek sayı kaçtır?
    A)986207
    B)602789
    C)987620
    D)278960
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdaki ifadelerden hangisinin sonucu yanlış verilmiştir?
    A) (18 x 2) + 7 = 43
    B) (25 : 5) + 4 = 9
    C) 2 + (6 : 3) = 4
    D) (16 : 4) + 1 = 8
    Cevap: D
  • 10)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 11)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 12)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 13)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 14)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 15)

    a) Uğur bir haftada toplam kaç sayfa kitap okumuştur?







    b) Perşembe günü Çarşamba gününden kaç sayfa fazla okumuştur?








    c) Hafta sonu toplam kaç sayfa okumuştur?





    Cevap:
  • 16) Saat 14.15 ‘te başlayan bir gösteri 220 dakika sürmüştür. Buna göre gösteri bittiğinde saat kaçtır?
    A ) 17.35
    B) 17.55
    C) 18.05
    D) 18.15
    Cevap: A
  • 17) Bir bölme işleminde bölen 27, bölüm 32, kalan 7 ise bölünen sayı kaçtır?








    Cevap:
  • 18) Bir paket çamaşır ilacı 30 TL ise,400 paket çamaşır ilacı kaç TL’dir?








    Cevap:
  • 19) Hülya 990 TL ye satılan bir bilgisayarı,120 TL peşin ödeyip geri kalanı 5 eşit taksitle alıyor. Hülya, her bir taksit için kaç TL ödeyecektir?







    Cevap:
  • 20) Aşağıdaki ifadelerden hangisi noktaya örnek olarak gösterilebilir?
    A) Füzenin izlediği yol
    B) Sandalyenin ayakları
    C) Her iki yöne sınırsız uzayan yol
    D) Yere serpilmiş bilyelerden her biri
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder