...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) MATCH THE NAMES OF THE ILLNESSES WITH THE PICTURES.
    Headache - Toothache – Sore throat - Cough – Backache – Flu - Measles–Runny nose





    Cevap:
  • 2) A: I’m very tired.
    B: You _______ go to bed early.

    a.shouldn’t
    b.should
    c.are
    d.aren’t
    Cevap: B
  • 3) A: Mehmet is old.
    B: He ______ run fast.

    a. can
    b.can’t
    c.could
    d.is
    Cevap: B
  • 4) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    a. between:bitişiğinde
    b. in front of: önünde
    c. next to:arkasında
    d. under: altında
    Cevap: A
  • 5) Where are they?

    A.Bakery
    B.Police station
    C.Hospital
    D.Post office
    Cevap: C
  • 6) Alice: My son has a cold.
    Mary: He ……………… stay in bed and rest.

    a) is
    b) does
    c) should
    d) has
    Cevap: C
  • 7) Cengiz: What is the matter ……… your father.
    Mert: He …………………… a backache.

    a) at / is
    b) for / can
    c) on / does
    d) with / has
    Cevap: D
  • 8) Seçeneklerdeki yanlış şıkkı seçiniz.
    . a) have – a rest
    b) get - dressed
    c) do – chess
    Cevap: C
  • 9) Parçaya göre yan taraftaki sorulara doğru olana(D) yanlış olana (Y) yazınız
    Hi Nilgün,
    I am Jack. I’m from Italy. I’m twelve years old. I’m a student at Atatürk School.
    I have got blue eyes and black hair. I’ve got a big family. I’ve got two brothers and one sister.
    My grandmother and grandfather live with us.

    (_____) 1- Jack is Italian.
    (_____) 2- Jack has got brown eyes and brown hair.
    (_____) 3- Jack has got a small family.
    (_____) 4- Jack has got two brothers and one sister.
    (_____) 5- Jack is a teacher at Atatürk School.
    Cevap:
  • 10) Doğru olanı yuvarlak içine alınız
    1. My sister like/likes chocolate.

    2. They go/ goes to school.

    3. He wash / washes his face in the morning.

    4. Do/ Does you play volleyball on Mondays?

    5. Do/ Does she read newspaper?
    Cevap:
  • 11) Name : Mary
    Surname : Brown
    Age : 17
    Country : England
    Nationality : English
    Language : German,Turkish,Greek
    Favourite Lessons : P.E and Art

    Her favourite lessons are ___________

    a) Art and Music
    b) Maths
    c) P.E.
    d) Art and P.E.
    Cevap: D
  • 12) - _________ do you get up?
    - I get up at six o’clock.

    a) What time
    b) How
    c) Where
    d) Country
    Cevap: A
  • 13) - ………………………………………………….. ?
    - I have a backache.

    a) Where are you from?
    b) What’s the matter with you?
    c) What is your name?
    d) Where is the post office?
    Cevap: B
  • 14)


    Cevap: B
  • 15)


    Cevap: A
  • 16)


    Cevap: D
  • 17)


    Cevap: A
  • 18) Order the words and make meaningful sentences.
    should / you / thick clothes / wear / . /
    ………………………………………………
    we / 2 litres water / should / drink / everyday / . / ………………………………………………………
    Cevap:
  • 19) Cümlelerin sonuna uygun yer ismini yazınız.
    Cinema - cafe - bakery - bookshop - hospital

    1 .You watch a film at the_________.
    2. You buy books from ________.
    3. You drink coffee at the ___________.
    4. There are doctors and nurses in the __________.
    5. You buy bread from____________
    Cevap:
  • 20) Kübra has stomachache.
    Yukardaki cümleye göre Kübra ne yapmalı?

    A) Kübra should go home.
    B) Kübra should eat chocolate.
    C) Kübra should miss her meals.
    D) Kübra should wash her hands.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder