Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Kanın içerisinde yol aldığı yapıya ne ad verilir?
    A) kalp
    B) damar
    C) akçiğer
    D) soluk borosu
    Cevap: B
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzda bulunan bir kemik çeşidi değildir?
    A) Yassı kemik
    B) Yuvarlak kemik
    C) Uzun kemik
    D) Kısa kemik
    Cevap: B
  • 3) Vücudumuzun dik durmasını sağlar.
    Vücudumuza şekil verir.
    İç organlarımızı korur.
    Kanın vücutta dolaşımını sağlar.

    Yukarıdakilerden kaç tanesi iskeletin görevlerindendir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D)4
    Cevap: C
  • 4) Necati, Turgut ve Abdulkadir, bir çöp adam yaptılar. Sonra çöp adamın üzerini oyun hamuruyla kapladılar. Üç arkadaşın oyuncağındaki oyun hamuru vücudumuzun hangi yapısını temsil etmektedir?
    A) İskelet
    B) Omurga
    C) Eklem
    D)Kas
    Cevap: d
  • 5) “Kemiklerimizin ve kaslarımızın sağlıklı gelişmesi için dengeli beslenmeli, egzersiz yapmalı ve düzenli …………………”
    Bu cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi en iyi tamamlar?

    A) uyumalıyız
    B) konuşmalıyız
    C) gülmeliyiz
    D) defter kullanmalıyız
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi iskeletin bölümlerinden değildir?
    a. Kas
    b. Kafatası
    c. Omurga
    d. Göğüs Kafesi
    Cevap: B
  • 7) A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
    (……) Kemikler, eklemler ve kaslar birlikte çalışarak hareket etmemizi sağlar.

    (……) Göğüs kafesi, iskeletin bölümlerinden biri değildir.

    (……)Göğüs kafesi, kalp ve akciğeri dış etkilerden korur.

    (……) Kaslar kasılınca boyları kısalır ve kalınlaşır.

    (……) Sağlıklı bir hareket sistemi için dengeli beslenmenin önemi yoktur.

    (……) Spor ve egzersiz; kas, iskelet ve eklemlerimizi geliştirir.

    (……) Solunumla oksijen alınır, karbondioksit verilir.
    Cevap:
  • 8) “ İskelet sistemimizin sağlığı için uygun duruş ve oturuşu gerçekleştirmeliyiz.”
    Buna göre iskelet ve kas sağlığımızı korumak için aşağıda verilenlerden hangisindeki gibi ders çalışmalıyız?

    A) Masaya başımızı koyarak
    B) Eğik oturarak
    C) Yerde yatarak
    D) Dik oturarak
    Cevap: D
  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
    A) Yetişkin bir insanda 216 adet kemik bulunur.
    B) İskelet 4 bölümden oluşur.
    C) Akciğerler kanı pompalar.
    D) Genç yaşta egzersiz yapmaya gerek yoktur.
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi göğüs boşluğunda bulunur?
    A) Akciğer
    B) Yutak
    C) Burun
    D) Gırtlak
    Cevap: A
  • 11) I. Besin
    II. Oksijen
    III. Karbondioksit
    Yukarıdaki maddelerden hangisi ya da hangileri kan yoluyla taşınır?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 12) Solunum sistemi organlarımızın sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) burun-yutak-gırtlak-soluk borusu-akciğer
    B) gırtlak-yutak-burun-soluk borusu-akciğer
    C) burun-soluk borusu-yutak-gırtlak-akciğer
    D) burun-yutak-gırtlak-akciğer-soluk borusu
    Cevap: A
  • 13) Hareketsiz eklemler vücudumuzun hangi bölümünde bulunur?
    A) kafatasında
    B) omurgada
    C) kolda
    D) bacakta
    Cevap: A
  • 14) Aşağıda verilen solunum organları ve görevlerinin eşleştirilmesinde hangisinde hata yapılmıştır?
    A )Soluk borusu –Soluğu akciğerlere ulaştırır.
    B ) Gırtlak - Soluk borusunun başlangıcı
    C )Yutak - Havayı ısıtıp, nemlendiren,toz tutan
    D )Akciğer -Kanın temizlendiği organ
    Cevap: D
  • 15) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Dinlenme durumunda nabız normaldir.
    B) Egzersiz yapınca nabız hızı azalır.
    C) Heyecanlandığımızda nabız hızı artar.
    D) Korktuğumuz zamanlarda nabız hızı artar.
    Cevap: B
  • 16) Soluk verme sırasında, vücudumuzdan çıkan gaz aşağıdakilerden hangisidir?
    A ) Karbondioksit
    B ) Nitrojen
    C ) Hidrojen
    D ) Oksijen
    Cevap: A
  • 17) Aşağıdaki ifadelerin başına “ D ” ya da “ Y ” yazınız
    (……) Yeni doğan bebeklerin kemik sayısı yetişkinlerden daha fazladır.
    (……) Kemiklerin birleşme yerlerine kas denir.
    (……) Kaslarımız lifli yapılardan oluşur.
    (……) Sağlıklı bir hareket sistemi için dengeli beslenmenin önemi yoktur.
    (……) Ağız, solunum organlarından biridir.
    (……) Korku ve heyecan soluk alıp verme hızını artırır.
    (……) Sigara, sadece içenlere zarar verir.
    (……) Bütün damarlar temiz kan taşır.
    (……) Uyuyan insanın nabız sayısı, yürüyüş yapandan daha fazladır.
    (……) Hareket halindeki bazı cisimleri durdurmak tehlikeli olabilir.
    Cevap:
  • 18) Vücudumuza şeklini veren yapıya ne denir?
    A) Eklemler
    B) Kaslar
    C) İskelet
    D) Vücud
    Cevap: C
  • 19) “Hareket ederken tükettiğimiz enerjiyi karşılamak için vücudumuz daha fazla oksijene ihtiyaç duyar.” Bunu karşılamak için ne yapmamız gerekir?
    A) Daha sık soluk alıp vermeliyiz.
    B) Egzersiz yapmalıyız
    C) dengeli ve düzenli beslenmeliyiz
    D) Spor yapmalıyız.
    Cevap: A
  • 20) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Yokuştan yuvarlanan taş hızlı hareket eder.
    B) Atılan top yere düşerken hızlanır.
    C) İniş yapan helikopter hızlı hareket eder.
    D) Yeşil ışık yanınca araçlar hızlanma hareketi yapar.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder