Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Yokuştan yuvarlanan taş hızlı hareket eder.
    B) Atılan top yere düşerken hızlanır.
    C) İniş yapan helikopter hızlı hareket eder.
    D) Yeşil ışık yanınca araçlar hızlanma hareketi yapa
    Cevap: C
  • 2) Soluk alıp verirken aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    A.Oksijen alınıp karbondioksit verilir
    B.Karbondioksit alınır oksijen verilir
    C.Oksijen alınır oksijen verilir
    D.Karbondioksit alınır karbondioksit verilir
    Cevap: A
  • 3) İskelet ve kas sağlığımızı nasıl korumalıyız? (en az dört madde yazınız.)









    Cevap:
  • 4) Kapılardaki menteşelerin görevlerini düşündüğümüzde vücudumuzun hangi yapısıyla aynı görevi yaptığını söyleyebiliriz?
    A)Kemikler
    B)Damarlar
    C)Eklemler
    D)Akciğerler
    Cevap: C
  • 5) Vücudumuzun kan dolaşımını aşağıdakilerden hangisi sağlar?
    A) Akciğerler ve soluk borusu
    B) Kaslar ve eklemler
    C) Kalp ve damarlar
    D) Sağlıklı yiyecek ve içecekler
    Cevap: C
  • 6) Kan içerisinde neleri bulundurur, neleri taşır? Yazınız.









    Cevap:
  • 7) Aşağıdakilerin hangisinde, soluk alıp verme hızı en fazla diyebiliriz?
    A) uykuda
    B) korkunca
    C) koşma anında
    D) yürüme anında
    Cevap: B
  • 8) Egzersiz yaparken aşağıdaki durumlardan hangisi gözlenemez?
    A) Kemik sayısında artma.
    B) Nabzı sayısında artma.
    C) Kalp atışı sayısında artma.
    D) Soluk alıp verme sıklığında artma.
    Cevap: A
  • 9) Egzersiz yaparken aşağıdaki durumlardan hangisi gözlenemez?
    A) Kasılma ve gevşemede azalma.
    B) Nabzı sayısında artma.
    C) Kalp atışı sayısında artma.
    D) Soluk alıp verme sıklığında artma.
    Cevap: A
  • 10) Kalbimizin vücudumuzdaki görevi nedir?
    A) Kanı temizler.
    B) Yediklerimizi sindirir.
    C) Soluk alıp vermemizi sağlar.
    D) Kanı pompalar.
    Cevap: D
  • 11) Solunum organlarımızın sağlıklı olması için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    a.   Bulunduğumuz ortamı düzenli aralıklarla havalandırmalıyız.
    b.   Soğuk içecekler içmeliyiz.
    c.   Solunum yolu hastalıklarından korunmak için aşı olmalıyız.
    d.  Sigara ve egzoz gazı gibi kirli gazlardan uzak durmalıyız.
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi düzenli egzersizin yararlarından birisi olamaz?
    A) Duyularımızı geliştirir.
    B) Kemikleri ve kasları güçlendirir.
    C) Kalbimizi güçlendirir.
    D) Vücudumuza dinçlik kazandırır.
    Cevap: A
  • 13) I. Kalbimiz damarlara daha çok kan pompalar.
    II. Oksijen ihtiyacı artar.
    III. Nabız sayısı azalır.
    IV. Kandaki oksijen ihtiyacını karşılamak için hızlı soluk alıp veririz.
    Yukarıda verilenlerden hangisi egzersiz sırasında oluşan değişimlerdir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve IV
    D) I, II ve III
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi hareketimizi sağlayan yapı ve organlardan birisi değildir?
    A) Eklem
    B) Kas
    C) Akciğer
    D) İskelet
    Cevap: C
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi dolaşım sisteminde bulunmaz?
    A ) kalp
    B ) damarlar
    C ) mide
    D ) kan
    Cevap: C
  • 16) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
    ( ) Yeni doğan bebeklerin kemik sayısı daha fazladır.
    ( ) Kemikleri birbirine bağlayan yerlere eklem denir.
    ( ) Egzersiz sırasında; nabız sayısı ve soluk alıp verme sıklığı azalır.
    ( ) İçinde karbondioksit bulunan kan, temiz kandır.
    Cevap:
  • 17) besin, stetoskop, karbondioksit, çömelip, ağız, enerji, oksijen, eğilerek

    Aşağıda boş bırakılan yerleri yukarıdaki kelimelerden uygun olanlarla tamamlayınız.

    * …………………………..…… kalbin ve akciğerlerin hareketlerini dinlemeye yarayan alettir.
    * Yerdeki ağır bir eşyayı kaldırırken ……………….…………… kaldırmalıyız.
    * Kan yoluyla …………..….…….. ve ………..…………… taşınır.
    * Nefes ………………….……….. yoluyla dışarı atılır.
    Cevap:
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi kalbin özelliklerinden biri değildir?
    A. Kanın tüm vücuda pompalanmasında görevlidir?
    B. Kanın karıştırılmasını sağlar.
    C. Özel kaslı bir yapıya sahiptir.
    D. Göğüs kafesi tarafından dış etkilerden korunur.
    Cevap: B
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi iskeletin bölümlerinden biri değildir?
    A) Kafatası
    B) Omurga
    C) Göğüs kafesi
    D) Diz kapağı
    Cevap: A
  • 20) Burnumuzdan aldığımız hava akçiğerlerimize ulaşana kadar aşağıdakilerden hangisinden geçmez?
    A) yemek borusundan
    B) yutaktan
    C) gırtlaktan
    D) soluk borusundan
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder