Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bisiklete binmek, yürüyüş, hafif koşu gibi belli bir alanda düzenli olarak tekrar eden vücut hareketlerine ne denir?
    A) egzersiz
    B) nabız
    C) enerji
    D) beslenme
    Cevap: A
  • 2) Soluk alma hangi organımızdan başlar?
    A) Akciğerler
    B) Ağız
    C) Yutak
    D) Burun
    Cevap: D
  • 3) Kan içerisinde neleri bulundurur, neleri taşır? Yazınız.









    Cevap:
  • 4) Aşağıdakilerin hangisinde, soluk alıp verme hızı en fazla diyebiliriz?
    A) uykuda
    B) korkunca
    C) koşma anında
    D) yürüme anında
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdaki yiyeceklerden hangisi kemiğimizin güçlenmesini sağlar?
    A) Karpuz
    B) Ekmek
    C) Süt
    D) Çay
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi iskeletin bölümlerinden değildir?
    a. Kas
    b. Kafatası
    c. Omurga
    d. Göğüs Kafesi
    Cevap: B
  • 7) A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
    (……) Korku ve heyecan soluk alıp verme hızını yavaşlatır.

    (……)Egzersiz sonucu nabız sayısı artar.

    (……) Bebeklerdeki nabız sayısı yetişkin insanlarınkinden azdır.

    (……)Bütün damarlar oksijence zengin kan taşır.

    (……)Kan vücutta kalp ve damarlar sayesinde dolaşır.

    (……)Kalp ve akciğer sesler teleskop ile dinlenir.

    (……)Besin ve oksijen vücudumuzda enerji üretme amacı ile kullanılır.

    (……) Kalp, dolaşım sisteminde görevlidir.
    Cevap:
  • 8) Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) İskelet içi organlarımızı korur.
    B) Kafatası kemikleri hareketlidir.
    C) Kaslar gevşeyince incelir ve uzar.
    D) Omurga, omur kemiklerinden oluşur.
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi göğüs boşluğunda bulunur?
    A) Akciğer
    B) Yutak
    C) Burun
    D) Gırtlak
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A. kafatası = yassı kemik
    B. omurga kemikleri=kısa kemik
    C. bilek kemikleri=uzun kemik
    D. bacak kemikleri=uzun kemik
    Cevap: A
  • 11) Ali, iskeletimizin görevlerini sayarken aşağıdakilerden hangisini yanlış söylemiştir?
    A) Kalbi korumak
    B)Kasları oluşturmak
    C)Vücuda şekil vermek
    D)Vücuda destek olmak
    Cevap: B
  • 12) Egzersiz yaparken vücudumuzda nasıl değişiklikler gözlemlenir?
    A) Soluk alıp vermemiz sıklaşır.
    B) Nabzımızda herhangi bir değişiklik olmaz.
    C) Vücudumuz dinlenme halindeymiş gibi hareket eder.
    D) Uykuda harcadığımız kadar enerji harçarız.
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Düzenli spor yaparsak sağlıklı oluruz.
    B) Dengeli beslenmek sağlığımız için önemlidir.
    C) Obezite ile mücadele için yürüyüş yapmalıyız.
    D) Egzersiz yapmak vücudumuzun sağlığı için gereksizdir.
    Cevap: D
  • 14) Yetersiz ve dengesiz beslenme ile hareketsizlik aşağıdakilerden hangisine neden olabilir?
    A) Sağlıklı bir vücuda sahip olmamızı sağlar.
    B) Vücut sağlığımızın bozulmasına ve hasta olmamıza neden olur.
    C) Sağlıklı bir yaşam sürmemize neden olur.
    D) Yaşamımızda herhangi bir değişikliğe neden olmaz.
    Cevap: B
  • 15) Burnumuzdan aldığımız hava akçiğerlerimize ulaşana kadar aşağıdakilerden hangisinden geçmez?
    A) yemek borusundan
    B) yutaktan
    C) gırtlaktan
    D) soluk borusundan
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder