...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Depremde evi yıkılan bir aileye evimizi kullanabileceklerini ve bizimle kalabileceklerini söyledik. Bu ailenin hangi temel ihtiyacı geçici olarak karşılanmış olur?
    A) Barınma
    B) Beslenme
    C) Giyinme
    Cevap: A
  • 2) Kutup yıldızı hangi yönü gösterir?
    a)Batı
    b)Doğu
    c)Kuzey
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi okuldaki demokratik uygulamalardan değildir?
    A)Herkesin kendi istediği kulübü seçmesi.
    B) Beden eğitimi dersinde oynanacak oyunların beraber seçilmesi. C)Sınıf başkanının müdür tarafından seçilmesi
    Cevap: C
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı yiyeceklerden oluşan bir öğündür?
    A) kek, çikolata ,kızartma,ekmek.
    B) kola, margarin, süt, ekmek.
    C) süt, ekmek, peynir, zeytin.
    Cevap: C
  • 5) Boşlukları, aşağıdaki kelimelerden en uygun olanlarla doldurunuz.
    hayır – iletişim – pusula – kroki – TSE –

    1- Alış veriş yaparken…………………. damgası olan ürünleri seçmeliyiz.
    2. Yönümüzü bulmamıza yarayan alete…………… denir.
    3. Tanımadığımız biri bizi çağırdığında ona ……………………… demeliyiz.
    4- Duygularımızı, düşüncelerimizi, istek ve bilgilerimizi başkalarına aktarmaya …………………. denir.
    5- Bir yerin kuşbakışı görünüşünün kağıt üzerine çizimine………………………………denir.
    Cevap:
  • 6) Aşağıdaki cümleler doğruysa kutucuğa ‘’D’’ ,yanlışsa ‘’Y’’ harfi yazalım.
    Barınma canlıların dış etkilerden korunması durumudur.

    Hayvan beslemek , doğa bilinci ve sorumluluk kazandırır.

    Pusulanın renkli ucu daima güneyi gösterir.

    Karınca yuvalarının ağız kısmı her zaman güneye dönüktür.
    Cevap:
  • 7) Aşağıdaki cümleler doğruysa kutucuğa ‘’D’’ ,yanlışsa ‘’Y’’ harfi yazalım.
    Adres ve telefon bilgilerimizi bilmenin bize bir yararı yoktur.

    Evimizdeki bir çiçeği sulamadan da büyütebiliriz.

    Güneş doğudan doğar, doğudan batar.

    Barınma ve giyinme temel ihtiyaçlarımızdandır.

    Canımız istemediğinde okula gelmemeliyiz.

    Bilgisayar hem görsel hem de işitsel bir
    Cevap:
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    a) Okul eşyalarını kullandıktan sonra yerine koymalıyız.
    b) Yıpranan okul eşyalarını çöpe atmalıyız.
    c) Sınıf eşyalarına zarar veren arkadaşlarımızla konuşmamalıyız.
    Cevap: C
  • 9) Hangisi grup çalışmaları sırasında yapmamalıyız?
    a) Yeteneğimize uygun görev almalıyız.
    b) Verilen görevi yerine getirmeliyiz.
    c) Diğerleri çalışmalı bizde onlara bakmalıyız.
    Cevap: C
  • 10) Hangisi kişisel eşyalarımızdandır?
    a) Gözlük
    b) Sıra
    c) Silgi
    Cevap: A
  • 11) Sınıf başkanı olan Şamil tahtaya konuşanlar listesine erkekler de konuştuğu hâlde sadece kızların isimlerini yazmaktadır.

    Şamil’in bu davranışı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    a) Yanlıdır
    b) Demokratiktir
    c) Hoşgörülüdür
    Cevap: A
  • 12) Karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
    a) Trafik polisine uymak
    b) Işıklı trafik cihazına uymak
    c) Yaya geçidi olmayan yerleri tercih etmek
    Cevap: C
  • 13) Sınıfımızın penceresi çarparak kullanıldığı için bozuldu ve kapanmıyor.

    Bu durumla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

    a) Soğuk havalarda öğrencilerin üşütülebileceği
    b) Sınıf eşyalarının bilinçli kullanıldığı
    c) Yağmurlu havalarda sınıfın ıslanabileceği
    Cevap: B
  • 14) İnsanların temel ihtiyaçları barınma, giyinme ve ……………………. ‘dır.
    Yukarıdaki cümlede noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    a) çalışma
    b) oynama
    c) beslenme
    Cevap: C
  • 15) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Doğru olan cümlelere D, yanlış olanlara Y yazınız.
    Aile tarihi ile ilgili doğru bilgileri ansiklopedilerden öğreniriz.

    Güneş batarken sol kolunu Güneş’e uzatan birinin yüzü kuzeyi gösterir.

    Karşıdan karşıya geçerken üst geçitleri kullanmalıyız.

    Alacağımız ürünün garanti belgesini istemek zorunda değiliz.

    Atatürk’ün kız kardeşinin adı Ülkü’dür.
    Cevap:
  • 16) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Doğru olan cümlelere D, yanlış olanlara Y yazınız.
    1- ( ) Temel ihtiyaçlarımız karşılanmazsa hayatımız devam edemez.

    2- ( ) Gece yönümüzü bulmada Güneş’ten yararlanırız.

    3- ( ) Tüm çocukların boyu , kilosu ve rengi aynıdır.

    4- ( ) Adres bilgisinde il adını mutlaka belirtmemiz gerekir.

    5- ( ) Demokratik bir sınıf olduğunu ,herkese eşit davranılmasından ve sınıf

    başkanının oy kullanılarak seçilmesinden anlarız.
    Cevap:
  • 17) Hangisi bir yuva değildir ?
    A ) Kovan
    B ) Kümes
    C ) Bahçe
    D ) ağıl
    Cevap: C
  • 18) Hoşgörülü olan bir öğrenci hangisini yapmaz ?
    A ) Yanlışlıkla ayağına basan arkadaşına dikkatli olmasını söyler.
    B ) Kendisini yere düşüren arkadaşını affeder .
    C ) Kendisine çarpan arkadaşını iteler ve düşürür.
    Cevap: C
  • 19) Aşağıdakilerden hangileri iyi huylardan değildir?
    I – Doğruluk
    II – Saygısızlık
    III- Güvenilirlik
    IV- Cimrilik

    A ) II ve IV
    B ) I ve III
    C ) III ve IV
    Cevap: A
  • 20) Gemilerde kaptanlar gece kayalıklara çarpmamak ve kıyıya oturmamak için aşağıdakilerin hangisinden faydalanırlar?
    A ) deniz feneri
    B ) el feneri
    C ) sokak lambası
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder