...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Sağ kolumuzu güneşin doğduğu yöne doğru açarsak yüzümüz hangi yönü gösterir?
    a)Kuzey
    b)Güney
    c)Doğu
    Cevap: A
  • 2) “Pusulayı” aşağıdaki alanlardan hangisinde kullanırız?
    A) Zamanı öğrenmede
    B) Hava durumunu öğrenmede
    C) Yön bulmada
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi bilinçli bir tüketicinin yapacağı bir şey değildir?
    A. Aldığının ürünün garanti belgesini ister.
    B. Beğenmediği ürünü iade edebilir.
    C. Her şeyin en ucuzunu almaya çalışır.
    Cevap: C
  • 4) ” Okul bahçesinde gezerken yerde bir çöp gördünüz.” Bu durumda hangisini yapmanız doğru olur?
    a) Görmemezlikten gelmelisiniz.
    b) Çöpü alıp çöpe atmalısınız.
    c) Nasıl olsa yer çöp dolu diyip bir çöpte siz atmalısınız.
    Cevap: B
  • 5) 1. Karınca yuvalarının toprak yığılı kısmı kuzeyi gösterir.
    2. Kutup Yıldızı daima kuzeyi gösterir.
    3. Kutup Yıldızı’nın diğer adı Demirkazık’tır.
    4. Ağaçların yosun tutan tarafı batıyı gösterir.
    5. Pusulanın renkli ucu güneyi gösterir.
    Yukarıda verilen bilgilerden kaç tanesi doğrudur?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi arkadaş seçiminde etkili olan olumlu özelliklerden değildir?
    a) Kıskançlık
    b) İyimserlik
    c) Samimiyet
    Cevap: A
  • 7) Hangi seçenektekilerin tamamı adliyede çalışmaktadır?
    a) Eczacı-Doktor-Hemşire
    b) Avukat-Hakim-Savcı
    c) Öğretmen-Okul Müdürü-Müdür Yardımcısı
    Cevap: B
  • 8) İnsanlığa büyük hizmetleri olan ve icatlarından biri de elektrik ampulü olan bilim adamı hangisidir?
    a) Thomas Edison
    b) Albert Ainstein
    c) Graham Bell
    Cevap: A
  • 9) Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu okullar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
    a) Manastır Askeri Rüştiyesi
    b) Şemsi Efendi İlkokulu
    c) İstanbul Fen Lisesi
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdakilerden hangisini bilmek kaybolduğumuzda en çok işimize yarar?
    a) Evimizin adresi
    b) Başkentimizin adı
    c) İlimizin adı
    Cevap: A
  • 11) Hangisi bir yuva değildir ?
    A ) Kovan
    B ) Kümes
    C ) Bahçe
    D ) ağıl
    Cevap: C
  • 12) Öğrenciler sınıfta arkadaşları ile aralarında olan bir olayı ilk önce kime söylemeliler?
    A ) müdüre
    B ) öğretmenlerine
    C ) hizmetlilere
    Cevap: B
  • 13) Çevresine karşı sevgi duyan , çevresine ilgi gösteren biri aşağıdakilerden hangisini yapmaz ?
    A ) Fidan diker
    B ) Çiçekleri koparır.
    C ) Yere çöp atmaz.
    Cevap: B
  • 14) Aşağıdaki mesleklerden hangisi günümüzde pek az yapılan bir meslektir ?
    A ) polis
    B ) öğretmen
    C ) nalbantlık
    Cevap: C
  • 15) Aşağıdakilerden hangileri iyi huylardan değildir?
    I – Doğruluk
    II – Saygısızlık
    III- Güvenilirlik
    IV- Cimrilik

    A ) II ve IV
    B ) I ve III
    C ) III ve IV
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder