...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Kutup yıldızı hangi yönü gösterir?
    a)Batı
    b)Doğu
    c)Kuzey
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi okuldaki demokratik uygulamalardan değildir?
    A)Herkesin kendi istediği kulübü seçmesi.
    B) Beden eğitimi dersinde oynanacak oyunların beraber seçilmesi. C)Sınıf başkanının müdür tarafından seçilmesi
    Cevap: C
  • 3) Suat:Merdivenlerden koşmadan teneffüse çıkar.
    Necla:Ders aralarında sınıfımızı havalandırmamızı hatırlatır.
    Melek: Yazı tahtasına teneffüslerde hep resim çizer.
    Yukarıdaki öğrencilerden hangilerinin yaptığı davranışlar doğrudur?

    A) Suat – Necla
    B) Suat – Melek
    C) Melek – Necla
    Cevap: A
  • 4) Arkadaş seçimine dikkat eden bir öğrenciden aşağıdaki davranışlardan hangisi beklenir?
    A. Dürüst ve saygılı arkadaşlar seçmesi
    B. Başkalarının görüşlerine karşı saygısız arkadaşlar seçmesi
    C. Hoşgörü ve adalet niteliklerine sahip arkadaşlar seçmesi
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdaki cümleler doğruysa kutucuğa ‘’D’’ ,yanlışsa ‘’Y’’ harfi yazalım.
    Adres ve telefon bilgilerimizi bilmenin bize bir yararı yoktur.

    Evimizdeki bir çiçeği sulamadan da büyütebiliriz.

    Güneş doğudan doğar, doğudan batar.

    Barınma ve giyinme temel ihtiyaçlarımızdandır.

    Canımız istemediğinde okula gelmemeliyiz.

    Bilgisayar hem görsel hem de işitsel bir
    Cevap:
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    a) Okul eşyalarını kullandıktan sonra yerine koymalıyız.
    b) Yıpranan okul eşyalarını çöpe atmalıyız.
    c) Sınıf eşyalarına zarar veren arkadaşlarımızla konuşmamalıyız.
    Cevap: C
  • 7) Duygu arkadaşıyla telefon görüşmesi yapıyor hangi iletişim türünü kullanmış oluyor?
    a) Sözlü
    b) Yazılı
    c) İşitsel
    Cevap: C
  • 8) “Merve okula annesinin yaptığı keklerden getirmekte ve arkadaşları ile birlikte kekleri yemektedir.”

    Buna göre Merve için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    a) Düzenlidir
    b) Paylaşımcıdır
    c) Bencildir
    Cevap: B
  • 9) Sınıf başkanı olan Şamil tahtaya konuşanlar listesine erkekler de konuştuğu hâlde sadece kızların isimlerini yazmaktadır.

    Şamil’in bu davranışı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    a) Yanlıdır
    b) Demokratiktir
    c) Hoşgörülüdür
    Cevap: A
  • 10) Karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
    a) Trafik polisine uymak
    b) Işıklı trafik cihazına uymak
    c) Yaya geçidi olmayan yerleri tercih etmek
    Cevap: C
  • 11) “Uygulamalı yani yaparak daha iyi öğreniyorum.” diyen bir öğrenci aşağıdakilerden hangisini yaparsa daha başarılı olur?
    a) Dinleyerek
    b) Okuyarak ve izleyerek
    c) Deney ve gözlem yaparak
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi , karınca yuvasının ağzının yönünü gösterir ?
    A ) güney
    B ) kuzey
    C ) batı
    Cevap: A
  • 13) Hoşgörülü olan bir öğrenci hangisini yapmaz ?
    A ) Yanlışlıkla ayağına basan arkadaşına dikkatli olmasını söyler.
    B ) Kendisini yere düşüren arkadaşını affeder .
    C ) Kendisine çarpan arkadaşını iteler ve düşürür.
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdakilerden kaç tanesi fiziksel özellik değildir ?
    Saç rengi - boy - korkaklık - zayıflık - cesaret - gamzeleri

    A ) 1
    B ) 2
    C ) 3
    Cevap: A
  • 15) Kutup Yıldızı daima hangi yönü gösterir?
    A ) doğu
    B ) kuzey
    C ) batı
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder