...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Okuldaki bir acil durumda ilk önce kime haber verilir?
    A )Nöbetçi öğretmene
    B )Sınıf başkanına
    C )Okul müdürüne
    Cevap: A
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı yiyeceklerden oluşan bir öğündür?
    A) kek, çikolata ,kızartma,ekmek.
    B) kola, margarin, süt, ekmek.
    C) süt, ekmek, peynir, zeytin.
    Cevap: C
  • 3) Boşlukları, aşağıdaki kelimelerden en uygun olanlarla doldurunuz.
    hayır – iletişim – pusula – kroki – TSE –

    1- Alış veriş yaparken…………………. damgası olan ürünleri seçmeliyiz.
    2. Yönümüzü bulmamıza yarayan alete…………… denir.
    3. Tanımadığımız biri bizi çağırdığında ona ……………………… demeliyiz.
    4- Duygularımızı, düşüncelerimizi, istek ve bilgilerimizi başkalarına aktarmaya …………………. denir.
    5- Bir yerin kuşbakışı görünüşünün kağıt üzerine çizimine………………………………denir.
    Cevap:
  • 4) Aşağıdaki cümleler doğruysa kutucuğa ‘’D’’ ,yanlışsa ‘’Y’’ harfi yazalım.
    Barınma canlıların dış etkilerden korunması durumudur.

    Hayvan beslemek , doğa bilinci ve sorumluluk kazandırır.

    Pusulanın renkli ucu daima güneyi gösterir.

    Karınca yuvalarının ağız kısmı her zaman güneye dönüktür.
    Cevap:
  • 5) Nazlı bir oyun kurar.Oyuna arkadaşlarını çağıracaktır.Bunu nasıl yaparsa doğru bir davranışta bulunmuş olur?
    a) Oyuna tüm arkadaşlarını çağırırsa.
    b) Oyuna yalnızca dersleri iyi olan arkadaşlarını çağırırsa.
    c) Oyuna sadece kız arkadaşlarını çağırırsa.
    Cevap: A
  • 6) I. Deneyerek
    II.Dinleyerek
    III.Okuyarak

    Verilenlerden hangileri öğrenme yollarındandır?

    a) I ve II
    b) I ve III
    c) I,II ve III
    Cevap: C
  • 7) Hangisi grup çalışmaları sırasında yapmamalıyız?
    a) Yeteneğimize uygun görev almalıyız.
    b) Verilen görevi yerine getirmeliyiz.
    c) Diğerleri çalışmalı bizde onlara bakmalıyız.
    Cevap: C
  • 8) Hangi tarihte TBMM açılmıştır?
    a) 29 Ekim 1923
    b) 23 Nisan 1920
    c) 19 Mayıs 1919
    Cevap: B
  • 9) Liderlerle ilgili olarak hangi ifade doğru değildir?
    a) Toplumları etkilerler.
    b) Planlı ve düzenli çalışırlar.
    c) Toplum tarafından seçilmezler.
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin başarılı olması beklenmez?
    a) Kahvaltısını iyi bir şekilde yapan Ali’nin
    b) Uykusunu iyi bir şekilde almış olan Ebru’nun
    c) Okul eşyalarını okula eksik götüren Emin’in
    Cevap: C
  • 11) Ailemizle ilgili bilgiler öğrenmek istediğimizde aşağıdakilerden hangisine bakarız?
    a) Dergilere
    b) Fotoğraf albümüne
    c) Gazetelere
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Doğru olan cümlelere D, yanlış olanlara Y yazınız.
    Aile tarihi ile ilgili doğru bilgileri ansiklopedilerden öğreniriz.

    Güneş batarken sol kolunu Güneş’e uzatan birinin yüzü kuzeyi gösterir.

    Karşıdan karşıya geçerken üst geçitleri kullanmalıyız.

    Alacağımız ürünün garanti belgesini istemek zorunda değiliz.

    Atatürk’ün kız kardeşinin adı Ülkü’dür.
    Cevap:
  • 13) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Doğru olan cümlelere D, yanlış olanlara Y yazınız.
    1- ( ) Temel ihtiyaçlarımız karşılanmazsa hayatımız devam edemez.

    2- ( ) Gece yönümüzü bulmada Güneş’ten yararlanırız.

    3- ( ) Tüm çocukların boyu , kilosu ve rengi aynıdır.

    4- ( ) Adres bilgisinde il adını mutlaka belirtmemiz gerekir.

    5- ( ) Demokratik bir sınıf olduğunu ,herkese eşit davranılmasından ve sınıf

    başkanının oy kullanılarak seçilmesinden anlarız.
    Cevap:
  • 14) Güneş’in battığı yöne sol kolumuzu çevirirsek arkamız hangi yönü gösterir ?

    A ) batıyı
    B ) kuzeyi
    C ) güneyi
    Cevap: C
  • 15) Ormanda yönünü kaybeden bir kişi aşağıdakilerden hangisinden yararlanarak
    yönünü bulamaz ?

    A ) Ağaçların ve taşların yosun tutan tarafına bakarak
    B ) Karınca yuvalarının ağzına bakarak
    C ) Gece çıkan kutup yıldızına bakarak
    D ) Bulutlara bakarak
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder