...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanın başına (D), yanlış olana (Y)yazalım.
    6. ( ) Planlı çalışmak; işlerimizin daha çabuk ve sorunsuz bitmesini sağlar
    7. ( ) 29 Ekim 1923’te cumhuriyet ilan edilmiştir.
    8. ( ) Tren bir kara taşıtıdır.
    9. ( ) Atatürk’ün anıt mezarı Ankara’daır.
    10. Kalbimizin görevi pis kanı temizlemektir.
    Cevap:
  • 2) Milli bayramlarımızın adını yazınız.
    1
    ………………………………………………………
    2
    ………………………………………………………
    3
    ………………………………………………
    4
    ………………………………………………………
    Cevap:
  • 3) İletişim araçlarından 2 tanesini yazınız.
    1……………………………………………………… 2………………………………………………………
    Cevap:
  • 4) Dengeli ve düzenli beslenme ne demektir?
    A) Her besinden yeteri kadar yemek
    B)Çok yemek yemek
    C) İstediğimiz besinleri yemek
    Cevap: A
  • 5) Sınıf başkanını kim seçer?
    A. Öğrenciler
    B. Öğretmen
    C. Okul Müdürü
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdaki taşıtlardan hangisi karada hareket eder?
    A) otobüs
    B) gemi
    C) helikopter
    Cevap: A
  • 7) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisini kullanmamalıyız?
    A) Duran araçların arasını
    B) Üst geçitleri
    C) Yaya geçitlerini
    Cevap: A
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan biridir?
    A) Kurban Bayramı
    B) 23 Nisan Çocuk Bayramı
    C) Cumhuriyet Bayramı
    Cevap: A
  • 9) Otobüslerin yolcu bindirip, indirdikleri yere ne denir?
    a) Gar
    b) Liman
    c) Terminal
    Cevap: C
  • 10) Cumhuriyetten önce yurdumuzu kim yönetiyordu?
    a) Padişah
    b) Cumhurbaşkanı
    c) Başbakan
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdaki canlılardan hangisinin vücudu aynı zamanda yuvasıdır?
    a) Yılan
    b) Salyangoz
    c) tilki
    Cevap: B
  • 12) “Evde uymamız gereken kuralları ………………………… ………… “ Boş bırakılan yere hangisi gelirse doğru olur?
    a) Ailece koymalıyız.
    b) Sadece annem koyar.
    c) Sadece babam koyar.
    Cevap: A
  • 13) Başkalarının eşyalarını kullanmamız gerektiğinde aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    a) Çantasını açıp eşyasını izinsiz almalıyız.
    b) Kullandıktan sonra teşekkür etmeliyiz.
    c) Kullandıktan sonra başkalarına da vermeliyiz.
    Cevap: B
  • 14) “Bir malı …………………………………. alırım.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisinin gelmesi en uygundur?
    a) beğendiğim için
    b) arkadaşımda olduğu için
    c) ihtiyacım olduğu için
    Cevap: C
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi bir iletişim yolu değildir?
    a) Minik bir kediye dokunarak onu sevmek.
    b) Uzaktaki arkadaşı telefonla aramak.
    c) Otobüsle yolculuk yapmak.
    Cevap: C
  • 16) Marketten alış veriş yaparken bir malın” Türk Malı” olup olmadığını nasıl anlarız?
    a) Kasiyere sorarım.
    b) Barkodunun 869 ile başlayıp başlamadığına bakarım.
    c) Reyon görevlisine sorarım.
    Cevap: B
  • 17) Okula hazırlıksız gelen bir öğrenci için ne söylenebilir?
    a)Başarılı ve iyi öğrenen bir öğrencidir.
    b) Plânsız çalışan bir öğrencidir.
    c) Yeterli ve etkili bir öğrenme sağlayan biridir.
    Cevap: B
  • 18) Rabia ile Adile, aynı sınıfta olan iki arkadaştır. Adile resim yapmayı severken Rabia şarkı söylemeyi sevmektedir. Sizce bunun nedeni ne olabilir?
    a) Çok iyi arkadaş olmaları.
    b) Farklı yeteneklere sahip olmaları.
    c)İkisinin de aynı sınıfta olmaları.
    Cevap: B
  • 19) Aşağıdaki özelliklere sahip öğrenci için hangisi söylenebilir?
    Haftalık ders programını oluşturur.
    Çantasını ders programına göre hazırlar
    Gün boyunca yapacaklarını önceden planlar.

    a) Bu öğrenci başarısız bir öğrencidir.
    b) Bu öğrenci planlı bir öğrencidir.
    c) Bu öğrenci dağınık bir öğrencidir.
    Cevap: B
  • 20) Bilinçli bir tüketici aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
    a) Parasını tasarruflu kullanır.
    b)Aldığı ürünün son kullanma tarihine bakar.
    c)Her şeyin en pahalısını alır.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder