...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanın başına (D), yanlış olana (Y)yazalım.
    1. ( ) Tavukların yuvalarına kümes denir.
    2. ( ) Koyunlar ağılda yaşar.
    3. ( ) Kaynak kitaplar derslerimize yardımcı olmaz.
    4. ( )Temiz kanı vücudumuza pompalayan kalbimizdir .
    5. ( )Büyümek ve sağlıklı olmak için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz.
    Cevap:
  • 2) Milli bayramlarımızın adını yazınız.
    1
    ………………………………………………………
    2
    ………………………………………………………
    3
    ………………………………………………
    4
    ………………………………………………………
    Cevap:
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özellik değildir?
    A) Sarı saçlı olmak
    B) Uzun boylu olmak
    C) Güzel resim yapmak
    Cevap: D
  • 4) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisini kullanmamalıyız?
    A) Duran araçların arasını
    B) Üst geçitleri
    C) Yaya geçitlerini
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan biridir?
    A) Kurban Bayramı
    B) 23 Nisan Çocuk Bayramı
    C) Cumhuriyet Bayramı
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi okuldaki kaynakları bilinçli kullanmaya örnek olamaz?
    A) Boşa akan muslukları kapatmak.
    B) Okul araç ve gereçlerini kullanmamak.
    C) Gereksiz yanan lambaları söndürmek
    Cevap: B
  • 7) Otobüslerin yolcu bindirip, indirdikleri yere ne denir?
    a) Gar
    b) Liman
    c) Terminal
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdaki canlılardan hangisinin vücudu aynı zamanda yuvasıdır?
    a) Yılan
    b) Salyangoz
    c) tilki
    Cevap: B
  • 9) Nil, ailesiyle birlikte parka gitti. Bir ara ailesini kaybetti. Nil, kimden yardım istemelidir?
    a) Parktaki yaşlı kişilerden.
    b) Park güvenlik görevlisinden.
    c) Seyyar satıcılardan.
    Cevap: B
  • 10) 11) Bazı kararların alınmasında çocukların fikri sorulmaz. Aşağıdakilerden hangisi böyle bir durumdur?
    a) Anne ve babanın iş değişikliği.
    b) Tatile gideceğimiz yer.
    c) Çocuk odasında yapılacak değişiklik.
    Cevap: A
  • 11) “Bir malı …………………………………. alırım.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisinin gelmesi en uygundur?
    a) beğendiğim için
    b) arkadaşımda olduğu için
    c) ihtiyacım olduğu için
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi bir iletişim yolu değildir?
    a) Minik bir kediye dokunarak onu sevmek.
    b) Uzaktaki arkadaşı telefonla aramak.
    c) Otobüsle yolculuk yapmak.
    Cevap: C
  • 13) Marketten alış veriş yaparken bir malın” Türk Malı” olup olmadığını nasıl anlarız?
    a) Kasiyere sorarım.
    b) Barkodunun 869 ile başlayıp başlamadığına bakarım.
    c) Reyon görevlisine sorarım.
    Cevap: B
  • 14) “Gerektiğinde evimize ya da aile büyüklerimize ulaşmak için ev adresimizi ve …………………… bilmeliyiz” cümlesi aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanır?
    a) doğum tarihimizi
    b) doğum yerimizi
    c) telefon numaramızı
    Cevap: C
  • 15) Bilinçli bir tüketici aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
    a) Parasını tasarruflu kullanır.
    b)Aldığı ürünün son kullanma tarihine bakar.
    c)Her şeyin en pahalısını alır.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder