...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Milli bayramlarımızın adını yazınız.
    1
    ………………………………………………………
    2
    ………………………………………………………
    3
    ………………………………………………
    4
    ………………………………………………………
    Cevap:
  • 2) Otobüslerin yolcu bindirip, indirdikleri yere ne denir?
    a) Gar
    b) Liman
    c) Terminal
    Cevap: C
  • 3) Ailede ilişkilerle ilgili aşağıdaki açıklamalardan hangisi doğrudur?
    a) Ailede sadece babanın dediği olmalıdır.
    b) Ailede çocukların düşünceleri önemli değildir.
    c) Aile bireyleri birbirine saygılı olmalıdır.
    Cevap: C
  • 4) Aşağıdaki canlılardan hangisinin vücudu aynı zamanda yuvasıdır?
    a) Yılan
    b) Salyangoz
    c) tilki
    Cevap: B
  • 5) “Evde uymamız gereken kuralları ………………………… ………… “ Boş bırakılan yere hangisi gelirse doğru olur?
    a) Ailece koymalıyız.
    b) Sadece annem koyar.
    c) Sadece babam koyar.
    Cevap: A
  • 6) 11) Bazı kararların alınmasında çocukların fikri sorulmaz. Aşağıdakilerden hangisi böyle bir durumdur?
    a) Anne ve babanın iş değişikliği.
    b) Tatile gideceğimiz yer.
    c) Çocuk odasında yapılacak değişiklik.
    Cevap: A
  • 7) “Bir malı …………………………………. alırım.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisinin gelmesi en uygundur?
    a) beğendiğim için
    b) arkadaşımda olduğu için
    c) ihtiyacım olduğu için
    Cevap: C
  • 8) Okula hazırlıksız gelen bir öğrenci için ne söylenebilir?
    a)Başarılı ve iyi öğrenen bir öğrencidir.
    b) Plânsız çalışan bir öğrencidir.
    c) Yeterli ve etkili bir öğrenme sağlayan biridir.
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdaki özelliklere sahip öğrenci için hangisi söylenebilir?
    Haftalık ders programını oluşturur.
    Çantasını ders programına göre hazırlar
    Gün boyunca yapacaklarını önceden planlar.

    a) Bu öğrenci başarısız bir öğrencidir.
    b) Bu öğrenci planlı bir öğrencidir.
    c) Bu öğrenci dağınık bir öğrencidir.
    Cevap: B
  • 10) Bize yardım eden birisine ne demeliyiz?
    a) Geçmiş olsun
    b) Güle güle
    c) Teşekkür ederim
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder