...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) İletişim araçlarından 2 tanesini yazınız.
    1……………………………………………………… 2………………………………………………………
    Cevap:
  • 2) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisini kullanmamalıyız?
    A) Duran araçların arasını
    B) Üst geçitleri
    C) Yaya geçitlerini
    Cevap: A
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi okuldaki kaynakları bilinçli kullanmaya örnek olamaz?
    A) Boşa akan muslukları kapatmak.
    B) Okul araç ve gereçlerini kullanmamak.
    C) Gereksiz yanan lambaları söndürmek
    Cevap: B
  • 4) Nil, ailesiyle birlikte parka gitti. Bir ara ailesini kaybetti. Nil, kimden yardım istemelidir?
    a) Parktaki yaşlı kişilerden.
    b) Park güvenlik görevlisinden.
    c) Seyyar satıcılardan.
    Cevap: B
  • 5) Hangisi evde bize düşen görevlerden değildir?
    a) Odamızı toplamak.
    b) Faturaları ödemek.
    c) Kardeşimizle ilgilenmek.
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi, ressam olabilmek için gerekli bir yetenektir?
    a) Güzel resim yapmak
    b) Güzel konuşmak
    c) Güzel yazı yazmak
    Cevap: A
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi bir iletişim yolu değildir?
    a) Minik bir kediye dokunarak onu sevmek.
    b) Uzaktaki arkadaşı telefonla aramak.
    c) Otobüsle yolculuk yapmak.
    Cevap: C
  • 8) Bir trafik polisi anlatmak istediklerini hangi yolla anlatırlar?
    a) kol hareketleri ile
    b) sözlerle
    c) yazıyla
    Cevap: A
  • 9) Nisa sabah kahvaltısı yapmak istiyor. Aşağıdakilerden hangisi yemesi sağlık açısından en uygun olur?
    a ) kebap
    b) peynir
    c) şekerpare
    Cevap: B
  • 10) Bilinçli bir tüketici aşağıdakilerden hangisini yapmaz?
    a) Parasını tasarruflu kullanır.
    b)Aldığı ürünün son kullanma tarihine bakar.
    c)Her şeyin en pahalısını alır.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder