...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanın başına (D), yanlış olana (Y)yazalım.
    1. ( ) Tavukların yuvalarına kümes denir.
    2. ( ) Koyunlar ağılda yaşar.
    3. ( ) Kaynak kitaplar derslerimize yardımcı olmaz.
    4. ( )Temiz kanı vücudumuza pompalayan kalbimizdir .
    5. ( )Büyümek ve sağlıklı olmak için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz.
    Cevap:
  • 2) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanın başına (D), yanlış olana (Y)yazalım.
    6. ( ) Planlı çalışmak; işlerimizin daha çabuk ve sorunsuz bitmesini sağlar
    7. ( ) 29 Ekim 1923’te cumhuriyet ilan edilmiştir.
    8. ( ) Tren bir kara taşıtıdır.
    9. ( ) Atatürk’ün anıt mezarı Ankara’daır.
    10. Kalbimizin görevi pis kanı temizlemektir.
    Cevap:
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özellik değildir?
    A) Sarı saçlı olmak
    B) Uzun boylu olmak
    C) Güzel resim yapmak
    Cevap: D
  • 4) Sınıf başkanını kim seçer?
    A. Öğrenciler
    B. Öğretmen
    C. Okul Müdürü
    Cevap: A
  • 5) Aşağıdaki taşıtlardan hangisi karada hareket eder?
    A) otobüs
    B) gemi
    C) helikopter
    Cevap: A
  • 6) Alper Büyüyünce suçluları yakalamak, can güvenliğini sağlamak istiyor.
    Buna göre Ali hangi mesleği tercih etmelidir?

    A) müdürlük
    B) araştırmacı
    C) polis
    Cevap: C
  • 7) Cumhuriyetten önce yurdumuzu kim yönetiyordu?
    a) Padişah
    b) Cumhurbaşkanı
    c) Başbakan
    Cevap: A
  • 8) Başkalarının eşyalarını kullanmamız gerektiğinde aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?
    a) Çantasını açıp eşyasını izinsiz almalıyız.
    b) Kullandıktan sonra teşekkür etmeliyiz.
    c) Kullandıktan sonra başkalarına da vermeliyiz.
    Cevap: B
  • 9) Marketten alış veriş yaparken bir malın” Türk Malı” olup olmadığını nasıl anlarız?
    a) Kasiyere sorarım.
    b) Barkodunun 869 ile başlayıp başlamadığına bakarım.
    c) Reyon görevlisine sorarım.
    Cevap: B
  • 10) “Okul kurallarına uymalıyız.” diyen bir öğrencinin davranışı doğrudur?
    a) Sıraların üzerine yazı yazarım.
    b) Koridorlarda koşarım.
    c) Okula zamanında gelirim.
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder