...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi bir yön değildir?
    A) Orta
    B) Kuzey
    C) Batı
    Cevap: A
  • 2) Tavuğun yuvasına ne ad verilir?
    A) kovan
    B) kümes
    C) ahır
    Cevap: B
  • 3) Güneş hangi yönden batar?
    A) batı
    B) kuzey
    C) doğu
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi özel bir gündür?
    A.Veli toplantısı
    B.Piknik
    C.Doğum günü
    Cevap: C
  • 5) Okula gitmek hangi hakkımızla ilgilidir?
    A) Seçilme Hakkı
    B) Seyahat Hakkı
    C) Eğitim Hakkı
    Cevap: C
  • 6) TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) ne zaman açılmıştır?
    A) 23 Nisan 1920
    B) 19 Mayıs 1919
    C) 10 Kasım 1938
    Cevap: A
  • 7) Bayrak töreni sırasında nasıl olmalıyız?
    A) Arkadaşımızla konuşmalıyız.
    B) Arkamızı dönmeliyiz.
    C) Hazır ol vaziyetinde olmalıyız.
    Cevap: C
  • 8) Kurtuluş Savaşı ne zaman başlamıştır?
    A) Atatürk'ün Ankara’ya gelmesiyle.
    B) Atatürk'ün Samsun’a çıkmasıyla.
    C) Yurdumuza düşmanların girmesiyle.
    Cevap: B
  • 9) Kaybolduğunuzda evinizi bulmak için hangisine ihtiyaç duyarsınız?
    A) Arkadaşınızın adı
    B) Ev adresiniz
    C) Öğretmeninizin adı
    Cevap: B
  • 10) Sedef, bir arkadaşına mektup yazdı. Zarfın üzerine arkadaşının adresini yazıp gönderdi. Hangi zarf Sedef ’in arkadaşına ulaşır?
    A) Sakızlar Mahallesi, Tuna Sokak, MERSİN
    B) Sakızlar Mahallesi, Daire 15, Silifke/ MERSİN
    C) Sakızlar Mahallesi, Tuna Sokak, No: 39 Silifke/ MERSİN
    Cevap: C
  • 11) Hayatımızı kolaylaştıran mesleklerin adlarını karşılarına yazınız.
    --Seçtiğimiz kumaştan elbise diker. ………………………..

    --Yaşadığımız yerin güvenliğini sağlarlar. ……………………….

    --Bilmediklerimizi bize öğreterek hayata hazırlarlar………………

    --Sağlığımızı onlara emanet ederiz. ……………………………
    Cevap:
  • 12) Koyun, kuzu, keçi gibi hayvanların barındıkları yerlere ne ad verilir?
    A) Kümes
    B) Ağıl
    C) Mağara
    Cevap: B
  • 13) günaydın
    sıraya
    öğrenciler
    saygı
    tasarruf
    Anıtkabir
    şehitlerin
    özür
    havaalanı
    temiz
    Yukarıdaki kelimeleri aşağıdaki cümlelerde uygun olan boşluklara yazınız.

    1) Okulumuzun çevresini ve sınıfımızı …………………….tutmalıyız.
    2) Bayrağımız rengini…………………………………….kanından almıştır.
    3) Sabah sınıfa girerken herkese……………………..………… .demeliyiz.
    4) Sınıf başkanını …………………………..………. seçer.
    5) Kantinde ……………………………….. girerim.
    6) Parasının hepsini harcamayıp birazını biriktirerek …………………………………. etmiş olur.
    7) Atatürk’ün mezarı şimdi ……………………………………’dedir.
    8) Uçakların yolcu alıp indirdiği yere …………………………………………….. denir.
    9) Yanlış bir şey yaptığımızda …………………………….. dilemeliyiz.
    10) Arkadaşlarımızla aramızdaki farklılıklara ……………………. duymalıyız.
    Cevap:
  • 14) Ayça, ödevlerini yaptıktan sonra çantasını hazırlayacaktır.Ayça çantasını neye göre hazırlamalıdır?
    A) Yemek programına göre
    B) Ders programına göre
    C) Gezi programına göre
    Cevap: B
  • 15) Çevremizi güzelleştirebilmek için hangisini yapmalıyız?
    A) Plastik ,cam , kağıt gibi maddeleri geri dönüşüm kutularına atmalıyız.
    B) Ağaçları kesmeliyiz.
    C) Çöplerimizi denizlere atmalıyız.
    Cevap: A
  • 16) Aşağıdaki konuşma biçimlerinden hangisi doğrudur
    A) Silgini verir misin?
    B) Silgini versene!
    C) Silgini bana uzat!
    Cevap: A
  • 17) Fatma, aile büyüklerine nas›l ulaşabilece¤iyle ilgili kart haz›rlam›ş. Kartta aile büyükleriyle ilgili hangi bilgi gereksizdir?
    A) Ev adresi
    B) Telefon numaralar›
    C) Mesle¤i
    Cevap: C
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Çıkış zili çalınca sınıftan koşarak çıkmak.
    B) Okula her gün zamanında gelmeliyiz.
    C) Okul eşyalarını temiz ve düzenli kullanmalıyız.
    Cevap: A
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakımla ilgili değildir?
    A) Ders çalışmak
    B) Şaçları taramak
    C) Dişleri fırçalamak
    Cevap: A
  • 20) Hangisi uygun konuşma şeklidir?
    A) Topunu bana ver!
    B) Ben de oyununuza katılabilir miyim?
    C) Öğretmenim Akın'a bir şey söyle!
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder