...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki boşluklara uygun kelimeleri yerleştiriniz.
    BESMELE – ŞÜKÜR – ALLAH – SEVAP – ALLAH RAHATLIK VERSİN

    Bizi yaratan ve bizi çok seven, her şeyin sahibi ……………………….. tır.

    Gece yatmadan önce yanımızda bulunanlara ………………………….. deriz.

    “Bismillâhirrahmânirrahîm” ifadesine Türkçemizde ..................................... adı verilir.

    Verdiği nimetler için Allah’a teşekkür etmeye ................................. denir.

    Dinimizde yapılması öğütlenen iş ve davranışlara karşılık olarak, Allah tarafından verilecek ödüle .............................. denir.
    Cevap: ALLAH-ALLAH RAHATLIK VERSİN-BESMELE-ŞÜKÜR-SEVAP
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi Kelime-i Tevhid ifadesidir?
    a) Selamun aleyküm
    b) Bismillahirrahmanirrahim
    c) Allahu ekber
    d) La ilahe illallah Muhammedun Resulullah
    Cevap: D
  • 3) ’Güzel söz söylemek güzel ahlakımızı gösterir’’. Aşağıdakilerden hangisi güzel söz söyleyen güzel ahlaklı birisine yakışmayan davranıştır?
    A) Konuşmalarında sürekli kendini beğendirmeye çalışmak, diğer insanları küçümsemek
    B) Nazik ve kibar bir ses tonuyla konuşmak
    C) Konuşurken kırıcı sözler kullanmaktan kaçınmak
    D) Küfürlü ve alaycı sözleri kesinlikle kullanmamaK
    Cevap: A
  • 4) ‘’Dinimize göre doğru ve güzel olan davranışları yaparsak …………………… kazanırız. Yanlış ve kötü davranışlarda ise  …………….… işlemiz oluruz.’’
    Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangi kelimeler gelmelidir?

    a) Dua – Günah                  
    b) Sevap – İbadet
    c) Sevap – Günah               
    d) Para – Günah
    Cevap: C
  • 5) “Eşhedü enlâ …………. illallah ve eşhedü …….. Muhammeden abduhû ve ………….”
    Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangi kelimeleri yazarsak Kelime–i Şehadet’i doğru yazmış oluruz?

    a) ilâhi – resûlüh – enne
    b) enne – ilâhe – rasûlüh
    c) ilâhe – ve – enne
    d) ilâhe – enne – rasûluh
    Cevap: D
  • 6) “Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” atasözünde ne vurgulanmıştır?
    a) Sabretmek
    b) Çalışmak
    c) Güzel söz söylemek
    d) Çevreyi korumak
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi ahlâklı kişinin yapacağı davranışlardan biri değildir?
    a) Dürüst olmak
    b) Büyüklere saygılı olmak
    c) Küçükleri sevmek
    d) Yerlere çöp atmak
    Cevap: D
  • 8) “Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluh” ifadesine ne ad verilir?
    a) Kelime-i Şehadet
    b) Besmele
    c) Allaha Şükür
    d) Hamdolsun
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi dini selamlaşma cümlesidir ?
    A) Günaydın.
    B) Selamün Aleyküm
    C) Allah razı olsun
    D) Merhaba
    Cevap: B
  • 10) İnsanın sahip olduğu iyi, güzel huy ve davranışlara
    ne ad verilir?

    A) Ahlak
    B) İbadet
    C) İman
    D) Din
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız.
    ( ) Yaşlılara yardım etmek sevaptır.
    ( ) Sadece tanıdıklarımızla selamlaşmalıyız.
    ( ) Sağlıklı olmak için temizlik önemli değildir
    ( ) Doğru veya yanlış bütün işlere başlarken besmele çekmeliyiz
    Cevap: .
  • 12) Aşağıya günlük yaşamımızda kullandığımız dini ifadelerden üç tanesini yazınız.





    Cevap: .
  • 13) Dürüst,yalan konuşmayan içinde kötülük olmayan insanlara;
    A) Temiz insan denir,
    B) Duygusuz insan denir;
    C) Temiz kalpli insan denir,
    D) Temizlikçi insan denir;
    Cevap: C
  • 14) Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere ,verilen kelime gruplarından uygun olanlarını yazınız.
    sevap din helal ahlak besmele şükür

    1..Bismillahirahmanirrahim ifadesine Türkçemizde …………………. adı verilir.
    2.Verdiği nimetler için Allah’a teşekkür etmeye …………… denir.
    3.İnsanların hem bu dünyada hem de öbür dünyada mutlulukları için Allah tarafından peygamberler aracılığıyla gönderilen ilahi emirlerin bütününe ……………… denir.
    4.Dinimizde yapılması öğütlenen iş ve davranışlara karşılık olarak Allah tarafından verilecek ödüle …………….. denir.
    5.Toplum içinde insanların benimsedikleri değerler bütününe …………. denir.
    Cevap: .
  • 15) Yüce Allah’a yönelerek ondan çeşitli isteklerde bulunmaya ne denir?
    A) Sevap
    B) Niyet
    C) Dua
    D) Helal
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder