...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) …………….. programında bulunan hazır web sitesi tasarımlarını kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde basit web siteleri oluşturulabilir.






    Cevap:
  • 2) Her 20 dakikada bir önünüzdeki ekrana bakmaktan vazgeçip yaklaşık 5-6 metre uzaklıktaki bir nesneye bakarak …………………………..kaslarınızın gevşemesini sağlayın.






    Cevap:
  • 3) Web sitesi nasıl yapılır? Açıklayın.








    Cevap:
  • 4) Web sitesi nedir. Açıklayın








    Cevap:
  • 5) Bir kişiye ait e-posta veya kullanıcı bilgilerini ele geçirmek, değiştirmek veya silme hangi tür bir bilişim suçudur?
    A. Web sayfaları kullanılarak işlenen suçlar.
    B. Kullanıcı hesapları ile ilgili suçlar
    C. Bilgisayarı ele geçirerek işlenen suçlar
    D. Lisanssız yazılımlar ile ilgili suçlar.
    Cevap: B
  • 6) Güvenli şifre oluşturma ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A. Tüm hesaplarınızda aynı şifreyi kullanmayın
    B. Şifrenizi klavyede yan yana gelen harflerden oluşturmayın
    C. Şifrenizi hiçbir zaman değiştirmeyin.
    D. Şifrenizde kişisel bilgilerinize yer vermeyin
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçudur?
    A. İnternette oyun oynamak
    B. Bir kişi veya kurum adına sahte e-posta/profil/hesap oluşturmak.
    C. İnternetten alışveriş yapmak
    D. E-posta göndermek.
    Cevap: B
  • 8) Bilgisayar başında en fazla kaç dakika oturduktan sonra kalkıp hareket etmeliyiz?
    A. 5 saat
    B. 30 dakika
    C. 1 gün
    D. 400 dakika
    Cevap: A
  • 9) Bilgisayar kullanırken aşağıdakilerden hangisini yapmak gözlerimizi dinlendirebilir?
    A) Saat başı mola vererek oda temiz hava ile doldurulmalı.
    B) Dirsek ve eller düz bir çizgide olmalıdır.
    C) 15-20 dakikada bir kısa süre gözleri uzağa odaklamak.
    D) Yüksekliği ayarlanabilir, sırtı bele uygun ve esnek bir ergonomik koltukta oturulmalıdır.
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi sosyal medyaya örnek olabilecek bir site değildir?
    a. www.meb.gov.tr
    b. www.facebook.com
    c. www.youtube.com
    d. www.foursquare.com
    Cevap: B
  • 11) Teknoloji ile ilgili belirtilenlerden hangileri doğrudur?
    I. İnsanların tasarladıkları faydalı araç ve aletlerdir.
    II. İlk uygulayıcıları Romalılardır.
    III. Bilişim teknolojileri bilgiye ulaşmayı ve oluşturmayı sağlayan her türlü yazılı, işitsel, görsel araçtır.
    IV. Çinliler teknoloji geç uygulamışlardır.

    a. Yalnız I
    b. Yalnız III
    c. I, II, III ve IV
    d. Yalnız IV
    Cevap: B
  • 12) Medya için söylenenlerden hangisi yanlıştır?
    a. İnsanları etkileyebilir.
    b. Propaganda aracı olarak kullanılabilir.
    c. Mesajları sadece sayıları kullanarak verir.
    d. İnsanları bilgilendirir.
    Cevap: C
  • 13) I. Spam
    II. Zombi bilgisayar
    III. Twitter
    IV.Google +
    Yukarıdakilerden hangisi zararlı yazılımdır.

    a. I ve IV
    b. III. ve IV
    c. I. Ve II
    d. II ve III
    Cevap: C
  • 14) Dreamweaver programında site tasarlarken belirtilen işlem basamaklarını doğru / yanlış olarak değerlendiriniz.
    Tablo ekleme işlemi “EKLE” menüsünden yapılır. (……………)
    Tablonun kenarlığının görünmemesi için kenarlık kalınlığı 0 olarak ayarlanır. (……………)
    Sayfanın son halini F1 tuşuna basarak görüntüleyebiliriz. (……………)
    Resim ekleme işlemi “EKLE / RESİM” den yapılır. (……………)
    Bir web sayfasını diğerine bağlama işlemine “KÖPRÜ” oluşturma denir. (……………)
    Tasarlanan sayfa “DOSYA /KAYDET” komutu ile kaydedilir. (……………)
    Cevap:
  • 15) İnternet kullanımı ile ilgili belirtilen cümleleri doğru/yanlış olarak değerlendiriniz.
    Siteye gereğinden fazla özel bilgi verilmeliyiz. (……………)
    Türkçemizi en güzel şekilde kullanılmalıyız. (……………)
    Şaka amaçlı dahi olsa tehdit edici, kötü ve kaba sözler kullanılmamalıyız. (……………)
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder