...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 13) Aşağıdakilerden hangisi başkası tarafından bulunması kolay bir şifredir?
    A) Fatih.124
    B) 12345
    C) Hasbahçe_1959
    D) Af+Er123
    Cevap: B

  • 2) Bilgisayar açılırken çalışan ve diğer tüm programların kullanılmasını sağlayan terim aşağıdakilerden hangisidir?
    A. Android
    B. Mobil Yazılım
    C. Masaüstü
    D. İşletim Sistemi
    Cevap: D

  • 3) Aşağıdakilerin hangisi e-posta adresine örnektir?
    a)ayse@hotmail.com
    b)ayse.com
    c)www.ayse.com
    d)ayse.gmail
    Cevap: A

  • 4) Microsoft Power Point programında yazılara ve resimlere hareket vermek istiyorsak aşağıdakilerden hangisini kullanmalıyız?
    A) Animasyonlar
    B) Slayt geçişleri
    C) Slayt gösterisi
    D) Arka plan
    Cevap: A

  • 5) FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla BT araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde derslerde etkin kullanımı için; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 620.000 dersliğine TABLET BİLGİSAYAR dağıtılacaktır.

    Yukarıda verilen bilgiye göre tablet bilgisayarlarda genellikle hangi işletim sistemi mevcuttur ?

    a) Windows İşletim Sistemi
    b) Pardus İşletim Sistemi
    c) Android İşletim Sistemi
    d) Linux İşletim Sistemi
    Cevap: C

  • 6) İnternet sitelerinde kullanılan bazı uzantılar sitenin türü hakkında bize bilgi verir. Örneğin “mil” uzantılı siteler askeri kurumlar için kurulmuş olan sitelerdir.
    Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdaki site uzantılarından hangisi devlet sitelerinde kullanılır?

    A) com
    B) org
    C) gov
    D) net
    Cevap: C

  • 7) Hangisi internet bağlantısı için gerekli olan elemanlardan değildir?
    A)Modem
    C) Telefon Hattı
    B) Kamera
    D) Bilgisayar
    Cevap:

  • 8) Babası Süleyman’a hediye olarak bir oyun CD’si getirmiştir. Süleyman bu CD’yi alıp bilgisayara kurmuş ve oyunu oynamaya başlamıştır. Fakat bir süre sonra oyunda ilerleyemediğini fark etmiştir. Oyunda bir süre ilerledikten sonra diğer bölümlerde kilit işareti olduğunu fark etmiştir. Süleyman’ın oyun CD’si yazılım türlerinden hangisidir?
    a) Demo Yazılım
    b) Ücretsiz(Freeware) Yazılım
    c) Lisanslı Yazılım
    d) Payleşılan(Shareware) Yazılım
    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden kısayollardan hangisi kesme işlemini gerçekleştirir?
    a)Ctrl+ X
    b)Ctrl + C
    c)Ctrl+V
    d)Ctrl + A
    Cevap:

  • 10) Sosyal Ağları kullanırken dikkat etmemiz gereken kurallardan hangisi yanlıştır?
    A) Ev, okul ve iş adresimizi Facebook’ta paylaşmamalıyız.
    B) Güçlü şifreler oluşturmalıyız.
    C) Paylaştığımız şeyleri, fotoğraflarımızı, videolarımızı herkese açık olarak paylaşmalıyız.
    D) Tanımadığımız kişilerin arkadaşlık tekliflerini kabul etmemeliyiz.
    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın temel parçalarından değildir?
    A. Yazıcı
    B. Fare
    C. Monitör
    D. Klavye
    Cevap: A

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi bir şifre belirlerken dikkat edilecek hususlardan değildir?
    a) Şifremizi unutmamalıyız
    b)Şifremizi kimseye söylememeliyiz
    c)Şifremizi başkası tarafından tahmin edilemeyecek şekilde oluşturmalıyız.
    d)Şifremizi basit ve başkalarının bileceği şekilde oluşturmalıyız.
    Cevap: D

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar kullanırken yapılan yanlış bir harekettir.
    a. Eller masanın üzerinde destekli durmalıdır.
    b. Ekrana çok yakından bakılmalıdır.
    c. Gözler ve ekran aynı hizada olmalıdır.
    d. Bir süre kullandıktan sonra egzersizler yapılmalıdır.
    Cevap: B

  • 14) Hangisi bilişim suçlarına karşı alınacak önlemlerden biridir?
    a) Sohbet(chat) ortamında tanışılan kişilere kimlik, aile ve adres bilgilerini vermemek.
    b) Kredi kartı bilgilerini internet ortamında paylaşmak.
    c) Şirketimize ya da şahsımıza ait önemli bilgilerin bulunduğu bilgisayarda güvenlik önlemi almadan internete bağlanmak
    d) Sosyal paylaşım sitelerinde, ebeveynlerden gizli olarak tanımadığımız kişilerle sürekli iletişim kurmak.
    Cevap: A

  • 15)

    Cevap:




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.